9 Mayıs 2014 Cuma

İşte Süper Bir Pizzacı !!! Al Trancio istanbul




Taksim'de İtalyan pizzası yemek istiyorsanız bu küçük italyan restoranına uğramalısınız. Çalışanlar italyan, restoran italyan tarzı küçük sevimli bir yer. Müşterileri genelde Türkiye'de yaşayan İtalyanlar. Kendinizi İtalya'da hissedeceğiniz bir yer.





İtalya'da yediğim pizzalar kadar lezzetli pizzalar yapıyorlar. Hatta İtalya'ya gittiğimizde turistik bölgelerde satılan pizzalar hiç beğenmemiştik. Burada yapılanlar onlardan çok daha güzel.Sizde gittiğinizde hamurunun Türkiye'de yapılan pizzalardan farklı olduğunu göreceksiniz. 

Menülerde gördüğünüz gibi fiyatlarıda istanbuldaki birçok pizza satan yere göre çok ucuz kalmakta. Şarap ve bira bulunmakta. Fakat bira olarak çok sevmesem de italyan bira ( peroni) markalarını görmek isterdim. Gidip yorumlarınız paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok beğeneceğinizden eminim. 


5 Mayıs 2014 Pazartesi

Hindili Bohça







Sizlere bu aralar çok popüler olan baklava yufkası ile yapılabilecek bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tamamen benim yorumum :) Hindiyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir yemek oldu.

MALZEMELER

6 adet baklava yufkası
1 adet garnitür
1 adet orta boy soğan
Yarım kilo doğranmış hindi but
Zeytinyağı

YAPILIŞI 

  • Hindileri mutlaka en az 6 saat önceden marine etmek gerekiyor. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı Soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve istediğiniz baharatlar ile. Ben baharat olarak kişniş, kimyon, karabiber koyuyorum.


Hindileri tavaya alın. 5 dk kadar kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.Hindiler piştikten sonra garnitürü ekleyin.Bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.



Yufkayı zeytinyağı ile yağlayıp ikiye katlayın.Kapları yağladıktan sonra içlerine yufkaları yerleştirin.Hazırladığımız hindili karışımı içine doldurup ağızlarını kapatın.Üzerlerine zeytinyağı sürün.180 derece ısırılmış fırında 20-25 dk kadar kızarana kadar pişirin.



AFİYET OLSUN

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası


Size hazırlanması çok basit ve lezzetli bir meze tarifi vermek istiyorum. Ben evde olmadığı için süzme yoğurt kullanmadım fakat siz mutlaka süzme yoğurt ile yapın.


MALZEMELER

3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
Bir kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri küp küp doğrayın.Bir kase yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyin biraz tuz ekleyip karıştın.Kırmızı biberlerin üzerine yoğurdu dökün üzerine zeytinyağı gezdirin.Son olarak dereotlarını doğrayıp üzerine serpiştirin.




AFİYET OLSUN


4 Mayıs 2014 Pazar

Krema Dolgulu Baklava (Trigona Panoramatos)






Trigona Panoramatos - Panorama Üçgenler - yunanistana yolu düşmüş insanlara tanıtık gelebilecek bir tat.

Yunanistan da tadıp hayran olduğum bu tarifi İstanbulda bir de ben yapmak istedim. Tarif Yunanistandan gelme olunca sonuçta mükemmel oldu. Deneyinçok seveceksiniz zaten lezzet olarak diğer birçok Yunan yemeği gibi bizim topraklardan başka bir lezzete ( laz böreği) çok benziyor. 

Yunanistan da her yerde bu tatlıya rastlayabilirsiniz. Çıtır çıtır şerbete batırılmış baklava hamurundan üçgen külahlar ve içinde soğuk, vanilya aromalı, beyaz krema.Eğer krema istemezseniz yerine  dondurma...

Selanik’in bu nostaljik tatlısının adı Elenidis ya da Panorama üçgeni. Karadeniz kökenli mucit pastacı Yannis Elenidis’in icadı bu tatlı. Mandıracılık, sütlü tatlı ustalığı yapan Elenidis, 1956’da kenti kuşbakışı gören Panorama semtindeki pastanesinde yapmış bu tatlıyı ilk kez. Trigona Panoramatos adıyla ünlenmiş. Yannis daha sonra işini pastacılık eğitimi alan oğulları Vangelis ve Kostas’a bırakmış. 

Elenidis’in diğer şubesi sahilde, Beyaz Kule’nin yaklaşık 100 metre ilerisindeki Stratigou Kallari Caddesi’nde.


MALZEMELER

Baklava yufkası
200 gr tereyağı

Kreması için;

4,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
7 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya

Şurubu için;

2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım çubuk tarçın
3 adet karanfil
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle kremayı hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

  • Bunun için 4 su bardağı sütün içine 1 su bardağı şeker ekleyip kaynaması için bekliyoruz.
  • Geniş bir kapta kalan yarım su bardağı süt ile un ve mısır nişastasını iyice karıştırıp, 7 adet yumurta sarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 
  • Kaynayan sütten azar azar karışıma ekleyip, karışımı sütün içerisine yavaşça ilave edip iyice karıştırarak orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz .
  • Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dk daha karıştırıp ve ocağın altını kapatıyoruz.Soğuması için başka bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında bekletiyoruz.

200gr tereyağını eritin.1 adet Baklava yufkası yağyıp ikiye katlayın.


Üzerine tekrar tereyağı sürüp bıçak yardımı ile ikiye kesin.Daha küçük üçgenler elde etmek isterseniz üç parçaya bölebilrsiniz.



Tepsiye yağlı kağıt serip üçgen baklavaları dizin son kez üzerine de tereyağı sürün.



180 derece fırında 20 dk kadar kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için; tüm malzemeleri bir tencere içerisinde kaynatın.Soğuması için bekletin.



Soğuduktan sonra bir köşesinden bıçak yardımı ile kesin.Açılması gereken köşenin biraz daha kabarık olduğunu görüceksiniz.



Şerbet ılık olunca üçgen baklavaların şerbetin içene atın.Bir süzeç içerisinde bekletin şerbeti iyice aksın.

Son olarak soğumuş kremayı içerisen sıkma torbası yardımı ile iyice doldurun.

Üzerine isterseniz file badem serpenilirsiniz.




AFİYET OLSUN






3 Mayıs 2014 Cumartesi

Kakuleli Sütlü Türk Kahvesi


Sizlere bugün Star Tv de mucize lezzetler programında gördüğüm bir kahve tarifini paylaşmak istiyorum. Türk kahvesine değişik bir bakış açısı getirmek isteyenlere :)

1 kahve kaşığı türk kahvesi
2 adet Kakule
1 çay kaşığı kakao
Bir miktar süt


  • Kakulelerin kabuğunu çıkartıp havanda dövüyoruz. Türk kahvesi, Kakule, kakao ve şekerli içenler istedikleri kadar şekeri karıştırıp, normal türk kahvesi pişirdiğimiz gibi pişiriyoruz.
  • Ben sütü ısıttım fakat ısınmadan da soğuk halde kullanabilirsiniz. Yaz günleri için bu daha uygun olabilir.
  • Sütü ağız tadınıza göre istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ben yaklaşık 1/3 oranında koydum.
  • Bence bu sütsüzde güzel olabilir. Kahvede sütü sevmeyenler sütsüzde deneyebilir.

 Türk kahvesini bir de böyle deneyin pişman olmayacaksınız :))

1 Mayıs 2014 Perşembe

PUF POĞÇA






Bizim haftasonu kahvaltıların olmazsa olmazı bu poğaçalardır. Kimse hayır diyemez.Diyette olsalar bile :) Diğer pastane poğaçalarına göre çok hafif bi tarif. 

Verdiğim tariften tam 3 tepsi poğaça çıkmaktadır. Bu sizin için çoksa tarifi yarıya indirmenizi öneriyorum.
  

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvı yağ
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğine un

İçine ;

Beyaz peynir
Dereotu


YAPILIŞI

Yaş mayayı ılık suyun içinde iyice eritip şeker ekleyin.Büyük derin bir kaba ( benim tercihim ısıyı korumasından dolayı çelik tenceredir) 2-3 su bardağı un alın.Ortasını havuz gibi açıp sütü, hazırladığımız maya ve şeker karışımını,yağı ve tuz ekleyip elinizle karıştırmaya başlayın.Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.Un hafif bir şekilde elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yerde en az 1 saat kadar mayalanması için bırakın.


Mayalanan hamurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın, içine hazırlağınız peynirli içi koyup kenarlarından birleştip elinizle yuvarlayın ters çevirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
( hamur elinize yapışıyorsa elinizi yağlayıp şekil verin) 

Poğçaları fırında pişirmeden önce strec filmle tepsiyi sararak yaklaşık 15-20 dk kadar bekletin.

Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş veya çörekotu serpebilirsiniz.Ben ikisinide kullandım.180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.




AFiYET OLSUN

Elmalı Tart







Kolay ve lezzetli bir tart tarifi, deneyin pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler 

  • 200 gr tereyağı 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ 
  • 6 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat 
  • Alabildiği kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı) 
İçi için
  • 4 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker ( siz elmaların tadına göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ceviz


Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağını yoğurt, sıvı yağ ve şeker ile birlikte karıştırılır. Daha sonra karbonat ve un yavaş yavaş eleyerek eklenir.
  • Hamurun kıvamı ele yapışmayacak neredeyse sert bir hamur olması gerekiyor.
  • Hamurun bir kısmını yaklaşık 3/4 ü kadarını dolaba koyup sertleşmesini bekliyoruz. Bu kısmı tartın üst kısmına rendeleyeceğiz. Eğer kıvamı sertleşmesi biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • İç kısmı için elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya koyup tarçın ve şeker ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hamuru açıp tepsiye koyuyoruz. Üstüne ceviz parçaları serpip üzerine elmalı harcı yapıyoruz. En üste buzdolabına koyduğumuz hamuru rendeliyoruz.
  • Fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz