21 Mart 2014 Cuma

Ispanaklı Burma Börek



Malzemeler

5 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
100 gr beyaz peynir 
3 yumurta sarısı 
3 yemek kaşığı yoğurt 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı

Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını çarpıyoruz.
Ispanağı tuz ile ovup, peynir ile (isterseniz küçük bir soğanıda çok küçük doğrayın ekleyebilirsiniz, değişik bir tat veriyor.) karıştırıp biraz karabiber ve pul biber ilave ediyoruz.

Her yufka için hazırladığımız sıvı karışımı sürüp ıspanak ve peyniri her tarafına yayıyoruz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra tekrar kendi etrafında sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasında bulunan börek hamurunun çevresine sararak tepsiyi doldurun. Kalan karışımı üzerine dönüyoruz.
Çok basit ve lezzetli bir tarif :) 


Afiyet olsun.


18 Mart 2014 Salı

Kıymalı Lahana sarması




MALZEMELER 

1 Lahananın Dış İnce Yaprakları

1,5 Su Bardağı Pirinç
200 gr Yarım Yağlı Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 Tutam karabiber
1 Tutam Nane
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam kimyon
Pulbiber
Tuz
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranır. Bir kabın içerisinde pirinç, soğan, baharatlar ve domates salçası karıştırılır. 


Tavanın içerisine zeytinyağı konur. Az ısıtılır ve kıyma ısınmış yağa aktarılır. Bir kaç defa karıştırarak az kavrulur.Ocağın altı kapatılınca hazırlağımız iç eklenir. Karıştırılır. 

Lahananın dış ince yaprakları sarma olacak şekilde koparılır. Kaynayan suya bastırılır.Süzgeç üzerine alınır. Suyu süzdürülür. Soğuk sudan geçirilir. 





Tencerenin dibine lahana yaprakları serilir. Üzerine sarılan sarmalar dizilir. 


Bir kasede 1 kaşık biber salçasını 1 su bardağı ılık su ile eritelim Lahanaların üzerine bir çay kaşığı kadar tuz atıp salçayı dökelim.2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. 





Suyunu çekene kadar önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.




AFİYET OLSUN



16 Mart 2014 Pazar

Nişantaşı Virginia Angus



Yaşasın artık Eminönü'nde sıra beklemek yok !!! O müthiş burgerleri Nişantaşı'nda da yiyebileceğiz :) Ayrıca Nişantaşı şubesinin açılmasıyla Eminönü'ndeki yoğunluğun azalmasını bekliyorum.





Sizin için o güzel hamburgerleri Nişantaşı'nda da tattım:) Ekmeği ayrı güzel, kamelize soğanı, eti zaten müthiş....Baharatlı patatesi de (bazen soğuk olsa da) mükemmel. Fakat buranın tek kötü yanı yine içki yani biranın olmaması :( Hamburger çok güzel olsa da birasız olmuyor.


Nişantaşı

Adres: Halaskargazi mah. Valikonağı cad. Kuyumcu İrfan sok. No: 8
Tel: 0212 234 15 25
E-posta: info@virginiaangus.com.tr      
Pazartesi - Pazar: 11.30 - 23.30


15 Mart 2014 Cumartesi

Bisküvili Pasta



Çok pratik yapması bir o kadar kolay ve lezzetli bir pasta ben biraz daha kolaya kaçıp hazır pudingle yaptım.Bakalım sizde beğenicekmisiniz.

MALZEMELER

2 paket petibör bisküvi
1 paket muzlu puding 
1 paket çikolatalı puding
3 adet muz 
2 yemek kaşığı İri Çekilmiş fındık 
Damla çikolata 

YAPILIŞI

Ben kelepçeli yuvarlak tepsi kullandım çıkarması kolay olsun istediğim için sizede onu tavsiye ederim.Pudingleri paketin arkasındaki tarife uyarak yapıyoruz.Biraz soğuması için bekletiyoruz. O sırada tepsimize ilk sıra bisküvileri dizerek başlıyoruz.


Bisküvileri dizdikten sonra üzereine önce çikolatalı pudingden döküp güzelce yayıyoruz içerine damla çıkolata ekleye bilirsiniz.Daha sonra bir sıra bisküvi daha dizip bu sefer muzlu pudig koyuyoruz.Bu sıraya uyarak pudig bitene kadar devam ediyoruz.Soğuması için dışarda bekletiyoruz.İyice soğuduktan sonra dolapta beklemeye alabiliriz.Servis yapmadan önce üzerine muz dilimleyip iri çekilmiş fındıklarımızı serpiştiriyoruz.


AFİYET OLSUN


12 Mart 2014 Çarşamba

Yunan Köy Salatası ( Horiatiki )









MALZEMELER

3 adet domates
2 adet salata
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Zeytin
Beyaz peynir 
Kapari
Zeytinyağı
Limon 
Tuz 
Kekik

YAPILIŞI

Salatalıkları yuvarlak bir şekilde,domatesleride iri iri doğrayın.Biberleri ve soğanları da doğradıktan sonra tüm malzemeleri karıştırın.İçerisine kapari ve zeytinleri de ekleyin.Küp küp doğranmış beyaz peyniride ekledikten sonra isteğe bağlı üzerine kekikte ekleyebilirsiniz.Son olarak üzerinden Zeytinyağı ve limon gezdirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN



11 Mart 2014 Salı

KISIR





 MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak, pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
kıvırcık,dereotu ve maydanoz
2-3 adet salatalık turşusu
Nar ekşisi

YAPILIŞI

İnce bulguru bir kaseye alıyoruz.Üzerine sıcak suyu döküyoruz.Üstünü kapatarak demlenmesi için bekliyoruz. Bu sırada soğan ve biberi yağda kavurup, salçayı ilave diyoruz. Ateşi kapattıktakn sonra baharatları ekleyip karıştırıyoruz.Bulgurlar şiştikten sonra kavurduğumuz salçalı karışımı ilave ediyoruz.Salçayı yedirene kadar karıştırıyoruz.Tüm yeşillikleri ve kornişon turşuyu ince ince doğradıktan sonra hepsini bulgurun içerisine ekliyoruz.Nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.   

AFİYET OLSUN

9 Mart 2014 Pazar

Kıymalı Yumurta



MALZEMELER

6 adet yumurta
1 yemek kaşık tereyağı
2 -3 adet yeşil biber
150 gr kıyma
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz


YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğradıktan sonra tereyağın da kıymayla kavuruyoruz.Kıymalar piştikten sonra biberleride doğrayıp içerisine ekliyoruz.2-3 dk daha pişirip yumurtaları kırıyoruz.İsterseniz yumurtanın sarılarını patlatıp dağıta bilirsiniz.Son olarak pul biber ve tuz ekliyoruz.

AFiYET OLSUN