23 Mart 2014 Pazar

Ispanaklı Kiş




Milföy hamuru ile çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir tarif oldu umarım sizde beğenirsiniz.

MALZEMELER
Yarım paket milföy
2 su bardağı doğranmış ıspanak
1 çay bardağı ufalanmış Beyaz peynir 
1 adet ufak boy kuru soğan
Karabiber
1 adet Yumurta

YAPILIŞI
 
  • Soğanları küp küp doğrayıp yağda kavurduktan sonra ıspanak, beyaz peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen milföyleri hafifçe unlanmış tezgaha yan yana dikdörtgen olacak biçimde yerleştiriyoruz.(Milföy hamurlarından iki yaprak kenara yerleştiriyoruz. Bunları daha sonra üstünü kapatmak için kullanacağız.) Kenarları birbirine bastırıp yapıştırdıktan sonra tepsinin büyüklüğüne göre merdaneyle açıyoruz. İsterseniz merdane yerine elinizle de şekil verebilirsiniz.
  • Ben güveç kabı kullandım fakat isterseniz tepsi ya da borcam da kullanabilirsiniz. 





  • Milföyü tepsiye yaydıktan sonra tabanını çatal yardımıyla aralıklı olarak delin. Hazırladığımız içi milföylerin üzerine yayıp hamurları içe doğru kıvırın.
  • Üzeri için, ayırdığımız milföyleri yan yana birleştirip un yardımı ile biraz açtıktan sonra şeritler şeklinde kesip ıspanakların üzerini kapatıyoruz.
  • 1 yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

22 Mart 2014 Cumartesi

Kıymalı Makarna






MALZEMELER

250 gr kiyma
1 adet kurusoğan 
Yarim paket makarna
2 adet yeşil biber (ben acı tercih ettim)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatli kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı et suyu hazırda yoksa 1 adet et bulyon kullanabilirsiniz 
3 yemek kaşığı parmesan 
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Makarnaları haşladıktan sonra suyundan 1 bardak kadar ayırın.içerisine et bulyonu ekleyip çözülene kadar karıştırın.
 
Bir tencere biraz zeytinyağı ile küp küp doğradığımız soğanları kıyma ile iyice kavurun içerisine doğradığımız biberleride ekledikten sonra tüm baharatları ve salçayı ilave edip 5 dk kadar karıştırıyoruz.Ayırdığımız bulyonlu makarna suyunuda ekledikten sonra  biraz suyunu çekene kadar karıştırıp makarnaları ekledikten sonra 2 yemek kaşığı parmesanı ekleyip ocaktan alıyoruz.Servis etmeden önce üzerine tekrardan parmesan ilave etmeyi unutmuyoruz .. 

AFİYET OLSUN

Sebzeli Makarna


Sizlere Knorrun mantarlı makarna sosu ile yapabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum.

Malzemeler 

4-5 çiçek karnabahar 
4-5 çiçek brokoli 
1 adet küçük kesilmiş havuç
50 gr parmesan peyniri ( ya da kaşar veya her ikisi karışıkda olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
Knorr mantarlı makarna sosu

Yapılışı


  • Sebzeleri ve makarna haşlandıktan sonra karıştırıyoruz.
  •  Sosu 1 bardak soğuk sütle ocakta karıştırarak kaynatıyoruz. Daha sonra sosu makarnanın üzerine döküp karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Fırın tepsisine koyup üzerine parmesan ve kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına verip (alt kısmında) üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.


Bu lezzetli tarifi yaptığınıza pişman olmayacaksınız. 

Afiyet Olsun

21 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı ıslak kek








MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Yumurtaları şekerle beraber köpük köpük olana kadar çırpalım.Kakao, yağ ve 1 bardak sütü ilave edip karıştırın. Karışımın bir bardağını kenara ayırıp, kalan kısmına vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.

Yağladığınız ve unladığınız fırın kabına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. 

Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız bir bardak karışımın içine yarım su bardagı süt ekleyin kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi,fındık veya antepfıstıkla süsleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

Ispanaklı Burma Börek



Malzemeler

5 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
100 gr beyaz peynir 
3 yumurta sarısı 
3 yemek kaşığı yoğurt 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı

Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını çarpıyoruz.
Ispanağı tuz ile ovup, peynir ile (isterseniz küçük bir soğanıda çok küçük doğrayın ekleyebilirsiniz, değişik bir tat veriyor.) karıştırıp biraz karabiber ve pul biber ilave ediyoruz.

Her yufka için hazırladığımız sıvı karışımı sürüp ıspanak ve peyniri her tarafına yayıyoruz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra tekrar kendi etrafında sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasında bulunan börek hamurunun çevresine sararak tepsiyi doldurun. Kalan karışımı üzerine dönüyoruz.
Çok basit ve lezzetli bir tarif :) 


Afiyet olsun.


18 Mart 2014 Salı

Kıymalı Lahana sarması




MALZEMELER 

1 Lahananın Dış İnce Yaprakları

1,5 Su Bardağı Pirinç
200 gr Yarım Yağlı Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 Tutam karabiber
1 Tutam Nane
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam kimyon
Pulbiber
Tuz
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranır. Bir kabın içerisinde pirinç, soğan, baharatlar ve domates salçası karıştırılır. 


Tavanın içerisine zeytinyağı konur. Az ısıtılır ve kıyma ısınmış yağa aktarılır. Bir kaç defa karıştırarak az kavrulur.Ocağın altı kapatılınca hazırlağımız iç eklenir. Karıştırılır. 

Lahananın dış ince yaprakları sarma olacak şekilde koparılır. Kaynayan suya bastırılır.Süzgeç üzerine alınır. Suyu süzdürülür. Soğuk sudan geçirilir. 





Tencerenin dibine lahana yaprakları serilir. Üzerine sarılan sarmalar dizilir. 


Bir kasede 1 kaşık biber salçasını 1 su bardağı ılık su ile eritelim Lahanaların üzerine bir çay kaşığı kadar tuz atıp salçayı dökelim.2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. 





Suyunu çekene kadar önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.




AFİYET OLSUN



16 Mart 2014 Pazar

Nişantaşı Virginia Angus



Yaşasın artık Eminönü'nde sıra beklemek yok !!! O müthiş burgerleri Nişantaşı'nda da yiyebileceğiz :) Ayrıca Nişantaşı şubesinin açılmasıyla Eminönü'ndeki yoğunluğun azalmasını bekliyorum.





Sizin için o güzel hamburgerleri Nişantaşı'nda da tattım:) Ekmeği ayrı güzel, kamelize soğanı, eti zaten müthiş....Baharatlı patatesi de (bazen soğuk olsa da) mükemmel. Fakat buranın tek kötü yanı yine içki yani biranın olmaması :( Hamburger çok güzel olsa da birasız olmuyor.


Nişantaşı

Adres: Halaskargazi mah. Valikonağı cad. Kuyumcu İrfan sok. No: 8
Tel: 0212 234 15 25
E-posta: info@virginiaangus.com.tr      
Pazartesi - Pazar: 11.30 - 23.30