30 Ocak 2014 Perşembe

KARAMEL MUS





MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım paket yulaflı bisküvi  
Arzuya göre 1 adet muz 

YAPILIŞI

Şekeri çelik bir tavaya koyup üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip hiç karıştırmadan kısık ateşte renk değiştirene kada pişmesini bekliyoruz.
Aynı zamanda kremadan 2 yemek kaşığı alıp bir cezvede kaynatın.Karamel istenilen kıvama gelince kremayı yavaş yavaş içerisine dökün.Karıştırarak birbirine yedirin ve ocaktan alın.Küçük parçalar halinde tereyağını ekleyin karıştırın ve iyice soğuması için bekleyin 
Kalan kremayı kabarana kadar çırpın.Karamel soğuyunca 2-3 yemek kaşığı ayırın.Geri kalanına yumurta sarısı ekleyip karıştırın.Sonra tüm karamelli karışmı yavaş yavaş çırptığınız kremayla karıştırın.Cam kaplarımıza önce biraz ufalanmış bisküvi sonra karamel mus paylaştırın ben aralarına muzda ekledim sunup size kalmış en son üstüne kenara ayırdığımız karamelide paylaştırın.İyice soğuyunca servise hazır.

AFİYET OLSUN