17 Ocak 2014 Cuma

Ekler Pasta


                

MALZEMELER

Ekler hamuru için;
1 su bardağı kaynar su
100 gr tereyağ
4 yumurta
1 su bardağı un

Suyu iyice kaynatıp içine tereyağını koyarak eritin. Ateşi kısın ve unu eleyerek yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Ocaktan alın biraz soğuduktan (5 dk) sonra yumurtaları tek tek hızlıca çırparak hamura yedirin (bu aşamalarda tahta kasık kullanabilirsiniz). Hamurun cıvık olması sizi korkutmasın. Hamuru bir krema tormasına koyup krema sıkar gibi tepsiye sıkıcaz. Tepsiye yağlı kağıt koymayı unutmuyoruz. Fırını önceden 200 derece ısıtıp ekler hamurlarını pişirmeye başlıyoruz. 15 dk pişirdikten sonra fırını 150 dereceye düşürüp yaklaşık 15 dk (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz. Pişirme sırasında asla fırının kapağını açmıyoruz.

Krema için;
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya aroması

Tüm malzemeleri karıştırıp tencere koyuyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Vanilya aromasını en son ilave edersek aromasını daha iyi alabiliriz. Krema piştikten sonra 10 dk mikserle çırpıyoruz.

Krema soğuduktan sonra pişen eklerlerimizi ortadan ikiye kesip krema ilave ediyoruz. Eğer top ekler yaptıysak kremayı şırınga yardımıyla da hamurları kesmeden de koyabiliriz.

Çikolatalı sos için;

2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt
 
Tüm malzemeleri soğukken karıştırıp pişiriyoruz. Pişme sırasında mutlaka sürekli karıştırıyoruz. İçlerini doldurduğumuz eklerleri yanyana koyup çikolatalı sosu üzerine gezdiriyoruz.

Uzun uğraşlar sonunda yaptığımız eklerleri bir çırpıda yiyip bitiriyoruz :) 

Afiyet olsun...