28 Aralık 2014 Pazar

Kolay Puf Börek



MALZEMELER

1 adet yufka
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

1 adet yumurtayı çırpın.Yufkanın her tarafına sürün.Rulo yapıp kesin.Kızgın yağda kızartın.



AFİYET OLSUN

25 Aralık 2014 Perşembe

Fırın makarnalı Cupcake






Minik minik cupcake kalıplarının içinde nefis pratik bir tarif çay saatleri için çok uygun aynı zaman et, tavuk ve ızgara sebzelerin yanınada çok yakışır gelelim tarife ;


Malzemeler

1 paket (350gr) çubuk Makarna
(Ben yumurtalı filiz makanarna tercih ettim çok güzel oldu)
1 su bardağı kadar beşamel sos 
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Silikon Cupcake kalıbı 

Yapılışı

Kaynamış suyun içerisinde 7-8 dk kadar makarnaları haşlayıp süzün.Permesan ve kaşar peynirini karıştırın, yarısı üzeri için ayırın.Yumurtayi iyice çırpın.Beşamel sos ve peynirle makarnayı karıştırın.Yavaş yavaş yumurtayıda ekleyip iyice karıştırın.Cupcake kalıplarına dizip üzerine peynir serpiştirin.

180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişin.



AFİYET OLSUN

23 Aralık 2014 Salı

Çikolatalı Çikotoplar


 
Çok pratik lezzetli bir tatli ...

MALZEMELER
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kasigi tereyagi
  • 3 yemek kasigi sut
  • 1 paket (100gr) çikolata 
  • 1 yemek kaşiği pudra sekeri
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 1 paket hindistan cevizi 

YAPİLİSİ

Bisküvileri rondadan un gibi olana kadar cekin.Çikolatayi benmari usulu eritip icerisine tereyagi ekleyin.Ben romlu findikli yabanmersinli çikolata tercih ettim siz ne tercih ederseniz o da olur.Rom çok güzel koku ve tat verir.Siz romlu çikolata bulamazsaniz bir çay kaşığı kadar rom esansi koyabilirsiniz.

Bir kabin icerisinde hindistan cevizi haric tüm malzemeleri ekleyip karistirin.

Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar oluşturup hindistan cevizine bulayin.



İşte bu kadar basit :) 

AFİYET OLSUN

17 Aralık 2014 Çarşamba

Zencefilli Latte



Gingerbread Latte şiddetle tavsiye ediyorum bu havalar için çok uygun bir kahve tadına bayılıcaksınız.. 

MALZEMELER

Süt 
Espresso

Zencefil şurubu için; 

Yarım Zencefil
Muskat 
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı esmer şeker
1,5 su bardağı su
Vanilya çubuğu



YAPILIŞI
 
Zencefil şurubu için ; tarçın,zencefil,şeker,su ve vanilya çubugunu 20 dk kadar pişirin.


Bir şişenin içerisine süzün daha sonra tekrar kullanırsınız.

Bir kupanın içine ;1 fincan Espresso ve yarım fincan hazırladığınız zencefilli şurubu kullanın.Sütü ısıtıp köpürtün ve üzerine ekleyin.

İşte hazırr ;)

AFİYET OLSUN 





Pazılı Börek




MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kilo pazı 
1 adet soğan
1 diş sarimsak
Tuz 
Karabiber

1 şişe soda 
Yarim su bardaği sıvıyağ 
Yarim su bardağı yoğurt


YAPILIŞI

Pazı yıkayıp doğrayın.Soğan ve sarımsakları da doyrayip zeytinyağında tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.Soğumaya birakin.Soğuduktan sonra kaşar peyniri ile kariştirin.
 Yufkalari ıslatmak icin; soda,sıvıyağ,yoğurdu iyice çırpın.

Yufkayi serin islatmak icin hazirladigimiz sosu her yerine sürün.iç harcida yufkanin her tarafina yayin.Parmaklarinizın ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yaparak büzüştürün.Bıcak yardımıyla dilimleyerek kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sık sık yerleştirin.Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapın.

Yufkaları ıslatmak için kullandığınız sos artıcaktır.Kalan sosa yumurta kırıp karıştırın.Sosu böreğin her tarafına geçicek şekilde dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

15 Aralık 2014 Pazartesi

Cupcake Börek




Miss gibi çıtır börek yılbaşı sofrası için kolay aperatif bir tarif...

MALZEMELER

Cupcake kalıbı 
1 paket baklava hamuru
(Ben 6 tanesini kullandım)
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;

2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tatli kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;

1 su bardağı Parmesan peyniri
1 adet Yumurta sarısı 

YAPILIŞI

Patatesleri rendeleyip baharatlar ile karıştırın.

Tereyağını eritin zeytinyağı ile karıştırın.Baklava yufkasını yağlayıp ikiye katlayın.Tekrar yağlayıp katlayın kare şekline gelicek kalıbın içesine yerleştirin.İçine iç harcı koyup kapatın.Üzerine; Parmesan peynirini yumurta sarısı ile karıştırıp bolca sürün.

180 derece Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN




12 Aralık 2014 Cuma

Yılbaşı Keki





Yeni bir yıla kavuşmaya çok az kaldı her yerde devam eden yılbaşı hazırlıklarını izlemek herkezin evlerinde kendince hazırlıklar yapması çok keyifli .. Hepimize yeni bir yılın bolluk bereket getirmesi dileği ile işte size Çok baharatlı yılbaşı keki ...

MALZEMELER

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı kuru üzüm
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

Beyaz çikolata
Pudra şekeri
Nar

YAPILIŞI

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın.Daha sonra  içerisine kalan tüm sıvılarıda ekleyip karıştırın.Baharatları da ekleyip iyice karıştırın.Son olarak un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.

Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün.200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirdikten sonra 180 dercede 30 dk daha konturollü pişirin.

Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dökün.
Benmari yöntemi:Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba çikolata konur.Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemelerin dibi tutmamadan yanmadan erimesi sağlanır.Çikolataların koymadan altına bir parça tereyağı koyup çikolataları üstüne koyarsak daha iyi olucaktır.

Üzerine döktüğümüz çikolata soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve nar taneleri serpiştirin.Yılbaşı kekiniz hazır çay saatleri içinde nefis ve sağlıklı bir kek hepinize  AFİYET OLSUN