2 Haziran 2014 Pazartesi

Soğanlı Ekmek








MALZEMELER

2-3 adet soğan
1 su bardağı kaşar peyniri 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber

4 su bardağı un
2 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya 

YAPILIŞI

Soğanları doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.Pulbiberi ekleyip soğutun.
Unu yarısını ekleyip maya ile karıştırın şeker ve tuz ekleyin.Suyu ve sütü ekleyin kalan unuda azar azar ekleyip yoğrun.
Kaşar peyniri ve soğanları ekleyin tekrar yoğurun. Kalıbınızı yağlayıp unlayın üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-50 dk bekletin.

180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.



AFİYET OLSUN

Tahinli Pekmezli Kek


Tahin ve pekmezi seviyorsanız eğer bu kek tam size göre :)


MALZEMELER

3 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı un
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Susam 

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Süt,sıvıyağ,tahin ve pekmezi ilave edip hepsini karıştırıyoruz.Cevizleri de  ilave ediyoruz.Son olarak un,kabartmatozu ve vanilyayı ekledikten sonra harcımızı karıştırıyoruz.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kalıbın her tarafına susam serpin.Kek harcını kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Zencefilli Soğuk Yeşilçay







Yaz ayları için ideal sağlıklı soğuk çay!!!


MALZEMELER

1,5 lt su
3 adet limon
1 adet çubuk tarçın
Bir parça zencefil (4cm)
1 yemek kaşığı yeşilçay
2-3 yemek kaşığı esmer şeker

YAPILIŞI

1,5 litre suyu ocaga alın.İçerisine zencefili ufak parcalar halinde kesin ve kaynatın.Su kaynayınca ocaktan alıp içerisine yeşilçay ekleyin.Demlenmesi için 10 dk bekledikten sonra süzün.İçerisine çubuk tarçın ekleyin.2,5 adet limon sıkın.Kalan yarim limonuda ince halkalar halinda doğrayın.Şekeride ekledikten sonra soğuması için bekletin.





İçerisine bol buz ve nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

CACIK


En gözde mezelerimizden biridir cacık.Yaz gelince sofraların olmazsa olmazındardır.Ben kıvamını ne çok koyu ne de sulu ikisinin ortası seviyorum.Salataları rendelmiyorum minik küpler halinde doğruyoruz ki sulanmasın.Herşeyden önce buzdolabında dinlendirilmelidir ki tüm geneline sarımsak tadı iyice yayılsın.Birazda yeşili ile göz doldurmalıdır.İçerisine dereotu da ekliyorum nefis bir tat katıyor.Şimdiden herkese afiyet olsun.


MALZEMELER

5 adet ufak salatalik
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 dal dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Salatalıkları minik küpler halinde doğrayın.Dereotunu ince ince doğradıktan sonra salataların içerisine ekleyin. Bir kase yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin ve son olarak tuzu ekleyip karıştırın.


Sarımsaklı yoğurdu salataların içerisine ekleyip karıştırın.Üzerine zeytinyağı gezdirip nane ile süsleyin.

AFİYET OLSUN

23 Mayıs 2014 Cuma

Kırma Börek







Bu böreklerin adına kolay börekte diyebiriz.Yapılışı çok kolay,tadı da bir o kadar lezzetli.

MALZEMELER

5 adet yufka

1 su bardağı yoğurt
Yarim su bardağı zeytinyağı
Yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta

1 su bardağı Beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz

YAPILIŞI

Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.Yoğurt,yumurta zeytinyağı ve kabartma tozunu çırpın.

Başka bir kapta ince ince doğranmış maydanozları beyaz peynir ve kaşar peyniri ile karıştırın.

Bir adet yufkayı açıp hazırladığımız yoğurtlu karışımı her yerine iyice sürün.Yufkanın yarısına peynirli karışımı yayın.Yufkanın diğer boş olan kısmını üzerine örtün.Karşılıklı iki taraftan büzün.




Dört parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin.Tüm yufkaları bu şekide tepsiye yerleştirin.Yufların hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan yoğurtlu karışımın içerisine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyin.Böreklerin üzerine iyice sürün.Sosun böreklerin arasınada girmesini sağlayın.

Ben üzerine haşhaş serptim.Siz ne tercih ederseniz onu serpiştirin.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN








21 Mayıs 2014 Çarşamba

Peynirli Çörek






Puf poğça hamuru ile hazırladığım puf puf nefis bir peynirli çörek !!!

Yapılışını çok basit  resimlerden görevilirsiniz.Tadı da  bir o kadar güzel çay saatleriniz ve pazar kahvaltılarınız için ideal bir tarif yumuşaklığı ve tadına sizde bayılıcaksınız...

YAPILIŞI

Kek kalıbını yağlı folyo ile kaplayın
Hamur mayalandıktan sonra her katını yağlayarak katlayın.


Kare haline geldiğinde dereotu ve peyniri iyice sürün.Ben yağlı bir beyaz peynir kullandım.Rulo haline getirin.Bıçak yardımı ile parçalara ayırın.

Kek kalıbına sağlı solu dizerek üzerini kapatın.Biraz daha mayalanması için bekletin.Hamurunuz iki katına çıktığında üzerine yağlı yumurta sürün.





180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Lor Peynirli Kek





İşte süper lezzetli bir kek tarifi eminim sizde çok beğeniceksiniz.

Güzel Tarif için priatnogo appetita teşekkürler...

MALZEMELER

Lor için;


250 gr lor (Lor tuzlu ve ekşi olmasın dikkat edin)
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı

Kek için;

1 su bardağından 1 parmak az şeker
4 yumurta sarısı 6 yumurta beyazı 
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket çikolata
Çikolata sosu için;

1 paket çikolata
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle lor toplarımızı yapalım.Derin bir kapta lor için olan malzemelerin hepsini karıştırın.Ceviz büyüklüğünde toplar oluşturun.Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin.Lor toplarını bir birine deymiycek şekilde tüm kalıbın içerisine dizin.




Kek karışımını hazırlayana kadar buzdolabın da bekletin.

Bir kalıp çikolatayı benmari usulü eritin.2 yemek kaşığı şekerle yumurta sarılarını çırpın.Başka bir kapta yumurta beyazı ve kalan şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Bir kapta un,kakao,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu karıştın.Erimiş çikolatayı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurta sarılarının içine yavaş yavaş ekleyip çırpın.Karıştırdığımız toz karışımı ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak yumurta beyazlarını karışımın içerisine ekleyin.Sipatula yardımı ile altan üsten.Yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.


Lor toplarının içerine kek karışımını dükün.Karışım topların üstüne kadar çıkmış olmalıdır.(Aksi taktirde kekiniz piştiğinde topların bulunduğu kısımlar çukur kalıcaktır.)
175 derece ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirin.

Çikolata sosu için; benmari üsülü erimek üzere olan çikolatanın içine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın.

Kek soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.



AFİYET OLSUN