21 Mayıs 2014 Çarşamba

Peynirli Çörek






Puf poğça hamuru ile hazırladığım puf puf nefis bir peynirli çörek !!!

Yapılışını çok basit  resimlerden görevilirsiniz.Tadı da  bir o kadar güzel çay saatleriniz ve pazar kahvaltılarınız için ideal bir tarif yumuşaklığı ve tadına sizde bayılıcaksınız...

YAPILIŞI

Kek kalıbını yağlı folyo ile kaplayın
Hamur mayalandıktan sonra her katını yağlayarak katlayın.


Kare haline geldiğinde dereotu ve peyniri iyice sürün.Ben yağlı bir beyaz peynir kullandım.Rulo haline getirin.Bıçak yardımı ile parçalara ayırın.

Kek kalıbına sağlı solu dizerek üzerini kapatın.Biraz daha mayalanması için bekletin.Hamurunuz iki katına çıktığında üzerine yağlı yumurta sürün.





180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Lor Peynirli Kek





İşte süper lezzetli bir kek tarifi eminim sizde çok beğeniceksiniz.

Güzel Tarif için priatnogo appetita teşekkürler...

MALZEMELER

Lor için;


250 gr lor (Lor tuzlu ve ekşi olmasın dikkat edin)
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı

Kek için;

1 su bardağından 1 parmak az şeker
4 yumurta sarısı 6 yumurta beyazı 
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket çikolata
Çikolata sosu için;

1 paket çikolata
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle lor toplarımızı yapalım.Derin bir kapta lor için olan malzemelerin hepsini karıştırın.Ceviz büyüklüğünde toplar oluşturun.Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin.Lor toplarını bir birine deymiycek şekilde tüm kalıbın içerisine dizin.




Kek karışımını hazırlayana kadar buzdolabın da bekletin.

Bir kalıp çikolatayı benmari usulü eritin.2 yemek kaşığı şekerle yumurta sarılarını çırpın.Başka bir kapta yumurta beyazı ve kalan şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Bir kapta un,kakao,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu karıştın.Erimiş çikolatayı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurta sarılarının içine yavaş yavaş ekleyip çırpın.Karıştırdığımız toz karışımı ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak yumurta beyazlarını karışımın içerisine ekleyin.Sipatula yardımı ile altan üsten.Yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.


Lor toplarının içerine kek karışımını dükün.Karışım topların üstüne kadar çıkmış olmalıdır.(Aksi taktirde kekiniz piştiğinde topların bulunduğu kısımlar çukur kalıcaktır.)
175 derece ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirin.

Çikolata sosu için; benmari üsülü erimek üzere olan çikolatanın içine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın.

Kek soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.



AFİYET OLSUN

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Bulgur Köfteli Çorba







MALZEMELER

Yarım çay bardağı pirinç
2 litre su
1 adet et bulyon
1,5 yemek kaşığı un 
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kaşık tereyağı

Köftesi için;

200 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
Karabiber 
1-2 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için ;

2 tatlı kaşığı Nane 
2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Köfte malzemelerini yaparak minik minik toplar yapın.Elinizi ıslatarak veya yağlayarak köftelere daha rahat şekil verebilirsiniz.

Terencerenin içerisinde suyu kaynatın.Su kaynama başlayınca et bulyon ve pirinçleri atın.Pirinçler yumuşamaya başladığında köftleri içerisine atın.Kaynayana kadar karıştırın.

Yoğurt,un ve yumurtayı karıştırın.Çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyin.Çorba kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.5 dk kaynadıktan sonra üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın içerisine  2 çay kaşığı nane ekleyin üzerinde gezdirin.




AFİYET OLSUN


18 Mayıs 2014 Pazar

Kremalı Mantarlı Makarna




Güzel bir şarap eşliğinde makarna yemek ne keyiflidir...

MALZEMELER

Yarım paket Makarna
 Mantar
1 paket Krema
1 çay kaşığı Feslegen
1 yemek kaşığı Tereyağı



YAPILIŞI 

Öncelikle makarnalari haşliyoruz.Mantarları doğrayıp kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz.Mantarlar suyunu çektikten sonra bir paket kremayı ekleyin.İçerisine 1 çay kaşığı kadar feslegen ekleyin 2-3 dk kadar pişirin.Haşladığınız makarnaları ekleyin ve karıştırın.Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.

Makarnamız servis için hazir.İsterseniz üzerine biraz permesan rendeleyebilirsiniz.





AFİYET OLSUN




15 Mayıs 2014 Perşembe

HUMUS








Meze yapmasından ve yemesinden de çok keyif alıyorum.Size bu sefer orta doğu mutfağının en gözde mezelerinden biri olan humus tarifini vericem...

MALZEMELER

1 bardak nohut
1 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Nohutunuzu bir gece önceden ıslatın ve yumuşayana kadar pişirin.Suyunu süzdüğünüz nohutun içine dövülmüş sarımsakları,bir adet limonun suyunu ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyin blendırdan geçirin.

Üzerini zeyinyağı ve kırmızı biber pul biberle süsleyebilirsiniz.Başka bir alternatifte yarım kırmızı kuru soğanı ince ince kesip üzerine dereotu ekleyin ve son olarak zeyinyağı gezdirerekte sevis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kahvaltılık Pamuk Sandviçler


Poğçaları ilk yaptığınız gün sıcak sıcak yiyebilirisiniz ama ertesi gün daha taze poğçalarınız lezzetli sandviçleriniz olsun istiyorsanız bu pamuk sandviçler tam size göre ...



Pamuk sandviçler için puf poğça tarifime bakabilirsiniz...



Ve işte başlıyoruz;

Kaşarları ve salamları doğradıktan sonra poğçaları ikiye bölün içerisine kaşarları ve salamları yerleştiri.(kapaklı bir teflon tava kullanın.)Tavayı ısıttıktan sonra içine koyun.



Kapağını kapatın 2-3 dk sonra  ve ocağın altını kapatın.5 dk bekletikten sonra pamuk gibi sandviçler hazır.

AFİYET OLSUN



Gül Böreği



               Kıymalı Gül Böreği

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta

İç harçı için:
250 gr orta yağlı kıyma
Bir adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber 
Pul biber

YAPILIŞI

İlk önce iç harcını hazırlayalım. Kıymayın ve yağı tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Doğranmış soğanları koyup kavurmaya devam edin son olarak baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Bir kasenin içinde sıvıyağı yoğurt ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Yufkayı tezgahın üzerine serin 4 üçgen parçasına bölelim. Hazırladığımız yoğurtlu sosu fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürelim. Bir üçgen parçasına kıymalı harcı koyup rulo gibi sarıp gül şeklini verin ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.



Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün ve son olarak çörek otu serpiştirin.180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN