9 Haziran 2014 Pazartesi

Bamya Çorbası




Bamya çorbasi konya ve çevresinde düğünlerde yapılan bir yemektir.Bende ilk bu çorbayı şeb-i arus için gittigimde konyada yemiştim. O günden beri severek yaptığım bir çorbadır.Hakiki konya çorbası yapmak istiyorsaniz mutlaka çiçek bamya kullanmalısınız.4 kişilik bir çorba için bir adet kurutulmuş ip yeterlidir .O da yaklaşık 1 kase yapıcaktır.
Şimdiden afiyet olsun umarim begenirsiniz.


MALZEMELER

4-5 su bardağ et suyu
1 kase Kurutulmuş çiçek bamya
250 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
Zeytinyağı
Limon
Tuz

YAPILIŞI

Bamyaları haşlayın.Tavada etleri kavurduktan sonra içerisine Soğanları küp küp doğrayıp kavrun.Domates ve biber salçasını ekledikten sonra biraz kavun.Bamyaları da ekleyin.Sıcak et suyunu ekledikten sonra kaynaya kadar pişirin.Tuz oranini et suyunuza gore ayarlayın.Son olarak 1-2 damla limon suyu ekleyin.




AFİYET OLSUN