19 Haziran 2014 Perşembe

Köfteli Patlıcan Kebabı


Patlıcan gibisi yok her yemeği muhteşem olur sadece kızartıp yemek bile güzel ..


Ben yemekleri güveçte yapmayı tercih edenlerdenim bu şekilde daha lezzeti olduğunu düşünüyorum.Keşke şöyle kocaman odun ateşi bir fırınım olsaydı o zaman daha lezzetli yemekler yapabilirdim ..Gelelim yemek tarifimize;

MALZEMELER:
  • 4 adet patlıcan
  • 1 orta boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
KÖFTE İÇİN:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim kuru ekmekiçi
  • Tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kimyon
SOS İÇİN:
  • 1 orta boy domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kekik


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun.Orta kısmını bira geçecek şekilde,tam koparmadan 1.5cm kalınlığında dilimler halinde kesin.Patlıcan yemeklerinde mutlaka acısı çıksın diye patlıcanı tuzlu suda bekletirim.Haziran ayın dan sonra aldığınız patlıcanları mutlaka tuzlayın acı olma ihtimali çok yüksek oluyor.45 dk kadar bekletin.Daha sonra tuzlu sudan çıkarıp bol su ile yıkayın ve güzelce peçete ile suyunu alın ve patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın .

Diğer taraftan köfteleri hazırlamak için kıymanın içine rendelenmiş kuru soğanı,ekmek içini,tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kimyon ekleyin,daha sonra yuvarlak yassı köfteler oluşturun.Köfteleri kızaran patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin .sivri biber,kırmızı biber ve domatesleri yuvarlak bir şekilde doğrayıp patlıcanların üzerine yerleştirin ve son olarak da Sos için tüm malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün .alimünyum folyo yemeklere değmesi zararlı o yüzden yeni çıkan bir tarafı yağlı kağıt diğer tarafı foylo olan kağıtları kullanmanızı tavsiye ederim .200 derecelik fırında 20 dk pişirin.Daha sonra üzerini açıp 15 dk o şekilde pişirin.Ve yemeğimiz hazır..

AFİYET OLSUN.