12 Şubat 2016 Cuma

Ballı Cevizli Kek




Hafta sonunun keyfini çıkartın... 

MALZEMELER


2 adet yumurta
2 adet havuç
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı kakule
2 tatlı kaşığı tarçın
2-3 su bardağı Un


YAPILIŞI

Benim kek kalıbım ufak olduğu için ölçüyü az tuttum siz kalıbınıza göre 2 katına çıkarabilirsiniz. Yumurta ve şekeri mutfak robotunda (mikser değil mutfak robotu bıçaklı olanlardan ) iyice karıştırın. havuçları soyup içerisine atın havuçlar iyice parçalansın. Daha sonra kalan tüm sıvıları ekleyip karıştırın. Mutfak robotundan tüm malzemeleri başka bir kaba aktarıp içine kalan malzemeleri ekleyin bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. 


180 derece ısıtılmış fırında 1 saat yakın kontrollü bir şekilde pişirin.

AFİYET OLSUN


17 Ocak 2016 Pazar

Yoğurtlu Brokoli



Sizde benim gibi brokoli sevmiyorsanız ama yemem lazım çok sağlıklı diyenlerdenseniz bu tarif tam size göre :)


MALZEMELER

  • 1 Kase brokoli
  • 1 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Dereotu  (ince ince doğranmış)
  • Tuz
YAPILIŞI

Brokolileri bir tencereye alın üzerine 1 bardak su ekleyip.30 dk kadar pişirin. Haşlanmış brokolileri kesme tahtasına alıp ufak ufak doğrayın. Üzerine tuz serpip karıştırın.
Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip iyice karıştırın. Brokoli ve dereotunu ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin.


AFİYET OLSUN

ELMALI KEK




Mutlaka deneyin yerken kendinizden geçeceksiniz :)


MALZEMELER

  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay  bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sos için:

  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞLI


 Önce sosunu hazırlayıp soğumaya bırakalım. Orta ateşte Tereyağı ve şekeri karamelize olana kadar sürekli karıştırın. Minik minik doğranmış elmaları ekleyip bira karıştırın. Yarım çay bardağı sütü ekleyip biraz karıştırın kalan sütün içine nişastayı koyup iyice çözünmesini sağlayın. Bu karışımı da elmaların içine ekleyip hızla karıştırın. Son olarak vanilya ve tarçını ekleyip ocaktan alın.


Gelelim kek karışımımızı hazırlamaya : Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle yüksek devirde krema gibi olana kadar karıştırın. Daha sonra tek tek yumurtaları yedirerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kasede un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Azar azar harcınıza ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza karışımı dökün. Üzerine elmalı karışımı gezdirin bir spatula yardımı ile alttan üste doğru bir kaç defa karıştırın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıp içini çekene kadar kontrolü olarak pişirin.


AFİYET OLSUN

Karnıbahar Çorbası


 
Bu havalarda şifa niyetine içilecek bir çorba :)
 
MALZEMELER
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • Sebze bulyon
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz
 
 
YAPILIŞI

Süt ve baharatlar hariç tüm malzemeleri kaynayana kadar pişirin. Blenderdan geçirin.Süt ve baharatları ekleyip karıştırın kayndıktan 5 dk sonra altını kapatın.

AFİYET OLSUN

23 Aralık 2015 Çarşamba

Patlıcanlı Milföy


MALZEMELER
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket milföy
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI

Közlenmiş patlıcanları ve Soğanları küp küp doğrayın.

 1 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları kavurun. Pembeleşince patlıcanları ekleyip 1-2 dk karıştırın sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Patlıcanlar soğuduktan sonra kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Çözülmüş milföylerin ortalarına karışımı koyun. Dört bir köşesinden ortaya doğru birleştirerek bohça şekli verin. Tüm milföyleri aynı şekilde yapın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN

15 Aralık 2015 Salı

Cheeseburger Casserole



Evdeysem mutlaka hafta sonu bir günümü evde makarna ve şarap ikilisi ile geçirmeye bayılıyorum.Güzelde bir film bulursam keyfime diyecek yok ;)

MALZEMELER


  • 500 gr makarna (1 paket)
  • 500 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı parmesan rendesi
  • Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella

YAPILIŞI 

Makarnayı istediğiniz kıvamda haşlayın.Soğanları küp küp doğrayın.Soğanlar pembeleşmeye başlamadan kıymayı ekleyin kıyma piştikten sonra salçayı ekleyin biraz kavurun. 1 çay bardağı kadar su ekleyip sosun çekmesini bekleyin.


Haşladığını makarnayı ekleyip karıştırın. Parmesanı ekleyip karıştırın.



Son olarak ocağın altını kapatın üzerine mozzarella ve cheddar ekleyip kapağını kapatın.15 dk sonra servise hazır.


AFİYET OLSUN

8 Aralık 2015 Salı

Kremalı Havuçlu kek

 


Bu muhteşem kek ve güzel bir cappuccino eşliğinde bu soğuk havaların keyfini çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • Yarım kaç kaşığı muskat
  • 3 adet yumurta
  • 2-3 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:
  • 1 paket labne
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
  • 70 gr oda sıcaklığında tereyağ  
  • 1  paket vanilya


YAPILIŞI


Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Önce sıvı malzemeleri tek tek ekleyerek çırpın sonra kuru malzemeleri ekleyerek çırpın.


180 ısıtılmış fırında iyice pişene kadar kontrollü biçimde pişirin.

Kreması için oda sıcaklığında erimiş margarinin içerisine pudra şekeri, vanilya ve labne peynirini ekleyip iyice mikserde çırpın.( margarinle olduğu için krema biraz ağır oluyor)

Kek fırında çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Kek soğuyunca 3  parçaya ayırın her katına krema sürün son olarak üzerine de sürdükten sonra ceviz parçaları serpiştirin.

AFİYET OLSUN