17 Ocak 2016 Pazar

ELMALI KEK




Mutlaka deneyin yerken kendinizden geçeceksiniz :)


MALZEMELER

  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay  bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sos için:

  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞLI


 Önce sosunu hazırlayıp soğumaya bırakalım. Orta ateşte Tereyağı ve şekeri karamelize olana kadar sürekli karıştırın. Minik minik doğranmış elmaları ekleyip bira karıştırın. Yarım çay bardağı sütü ekleyip biraz karıştırın kalan sütün içine nişastayı koyup iyice çözünmesini sağlayın. Bu karışımı da elmaların içine ekleyip hızla karıştırın. Son olarak vanilya ve tarçını ekleyip ocaktan alın.


Gelelim kek karışımımızı hazırlamaya : Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle yüksek devirde krema gibi olana kadar karıştırın. Daha sonra tek tek yumurtaları yedirerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kasede un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Azar azar harcınıza ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıbınıza karışımı dökün. Üzerine elmalı karışımı gezdirin bir spatula yardımı ile alttan üste doğru bir kaç defa karıştırın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıp içini çekene kadar kontrolü olarak pişirin.


AFİYET OLSUN