23 Aralık 2015 Çarşamba

Patlıcanlı Milföy


MALZEMELER
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket milföy
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI

Közlenmiş patlıcanları ve Soğanları küp küp doğrayın.

 1 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları kavurun. Pembeleşince patlıcanları ekleyip 1-2 dk karıştırın sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Patlıcanlar soğuduktan sonra kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Çözülmüş milföylerin ortalarına karışımı koyun. Dört bir köşesinden ortaya doğru birleştirerek bohça şekli verin. Tüm milföyleri aynı şekilde yapın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN