25 Eylül 2015 Cuma

LEZETLi KOKTEYLER


Evde yapilabilicek basit koktey tarifleri..

MOJITO



Benim favorim.Yaz aylarinin en serinletici kokteylerinden biridir.Rom esmer seker lime dilimleri ve taze nane yapraklari birazda soda ile servis edilir.



Bu koktey bardakda hazırlanır. Malzemelerimizden esmer şekeri bardağa kaşıkla attıktan sonra nanemizle birlikte taze limon suyunu ekleyip ezme işlemine geçilir, Naneyi diğer malzemelerle ezdikten sonra bol buzla birlikte bacardi ekleyip üstüne soda dokulur. Son olarak uzerine limon nane ve kiraz kullanılir

Bu tarifi daha sade, sodalı veya sodasız bir şekildede yapabilirsiniz.


CILEKLI MOJITO




Rom, esmer seker, taze nane yapraklari, lime dilimleri, taze cilek parcalari ve soda ile servis edilir.



APEROL SPRITZ



Hazirlamasi da cok kolay yaz aksamlari yemek oncesi super gider.Icerisinde ; Aperol,sampanya veya beyaz sarap,soda, dilim portakal ve buz ile servis edilir.Bardaga once buz , 2 kapak aperol,3 kapak sampanya,1 kapakdan daha az soda son olarak portakal dilimi ekleyiyoruz servise hazir .





SANGRIA



Sek kirmizi sarap, votka, karisik meyve suyu, limon, portakal, elma parcalari ve kup buz ile hazirlaniyor. Onceki yazilarimda ispanya da ogrendigim ayrintili tarifi bulabilirsiniz.





CIN TONIK




Cin kokteylerin ana ickisi olarak bilirinir.Cin sek, buzlu limon dilimli veya tonikle birlikte icilir.



Bardaga bir olcu cine 2-3 olcu tonik eklenir.Buz ve limon dilimi ile servis edilir.Eger icerisini 2 adet kakulede atarsaniz sahane olur.



Yemek sonrasi icin en super kokteydir.



BAİLEYS ICED COFFEE



Baileys, nescafe, şeker ve sütü uzun ve geniş bir bardakta süt mikseri ile iyice köpürene kadar karıştırın. Köpük bardağın üzerine gelince parçalanmış buzları ekleyin 1 dakika beklettikten sonra isteğe göre tarçın da ekleyerek servis yapılir.



MARGARITA



%50 Tekila,%25 lime limonun suyu, %25 portakal likoru,shakerda karistirdiktan sonra margarita bardağımızın ağız kısmının kenarına önce kesilmiş misket limonu sürüyoruz. Sonrasında bardağı tuz dolu bir tabağın içine bastırıyoruz. Son olarak da bardağı buzla doldurup (buzlar ufak olacak) margaritayı bardağa bosaltiyoruz.Sonrada sicak havalarda bayila bayila iciyoruz.

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Çarşaf Böreği






Evde geçirmek istediğiniz sakin bir pazar günü için bu börek ideal bir seçim olabilir.



MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kuru maya

İçine ;

1 su bardağı kaşar peyniri
Beyaz beynir 
Maydanoz

Üzerine ;

2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

Süt,şeker, maya ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır.Tuz ve un ilave edilerek yumuşak  pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur.Hamur 5 eşit parçaya ayrılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur tek tek çok büyük olmayacak şekilde açılır.Aralarına 2 yemek kaşığı yağ sürülür.Bu şekilde üst üste dizilir.15 dk dinlenmeye bırakılır.
Temiz bir örtünün üzerinde çekiştirerek açılır.Açılan hamurun üzerine iç harç serpiştiririlir.Hamur iki tarafından örtü yardımı ile sarılır.

Tepsinin ortasındn itibaren yuvarlak halde dolanır.Diğer hamurlarda aynı şekilde tepsiye dizilir.Üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

7 Haziran 2015 Pazar

BUĞDAY SALATASI





Her zaman hamur işleri tatlilar poğçalar mı yapıcaz işte size sağlık deposu ve muhteşem bir tada sahip doyurucu bir salata tarifi ...

MALZEMELER

Haşlanmış Buğday
1 demet Yeşil sogan 
4 adet Yeşil biber
3 adet Kırmızı köz biber
2 kahve fincani Yeşil zeytin(cekirdeksiz doğranmiş)
2 yemek kaşığı Çörek otu 
1 demet Maydanoz
Yarım Limon 
1 kahve fincanı Zeyinyagi
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı balzamin sirke
Tuz
 

YAPILIŞI

Buğdayları haşla,süz soğumaya bırak diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğra.Büyük bir kasenin içinde tüm malzemeleri karıştır.İşte bu kadar basit...

AFİYET OLSUN

5 Haziran 2015 Cuma

İRMİK HELVASI



İşte en sevdigim tatlılardan biri daha geliyor.İkiye böldügünde içinden akan o maraş dondurması yok mu ... ;) 


Güzel bir balık sofrasının finalini taçlandırır.Gelenekseldir.Anlamlıdır ...

MALZEMELER


125 gr Tereyağı
250 gr irmik
50 gr çam fıstığı
1+1/4 su bardağı su
1+1/4 su bardağı süt 
250 gram şeker
(Süt ve şekeri, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın)
Maraş dondurması

YAPILIŞI 

Tereyağını eritin.Başka bir tencerede sekerli sütün içine ve kaynar suyu ekleyip sıcak olarak bekletin.Ayrı bir tavada çam fıstıklarını kavurun.Eriyegen yağa irmigi ekleyip sürekli karıştırarak altın rengı oluncaya kadar kavurun.(yaklasık 20 dk ).Şekerli süt ve su karışımını yavaş yavaş irmiğe ekleyin.kapağı kapatıp 15 dk boyunca pişirmeye bırakın.Ara sıra kağını açıp  karıştırın.İrmiği ocaktan alıp çam fıstıklarının bir kısmını ayırıp geri kalan kısmını ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerine kağıt havlu serip kapağını kapayın 15 dk dakika boyunca demlenmeye bırakın.

Servis için ; Kaselere doldurup ortasına da bir top kaymaklı Maraş dondurması yerleştirin Ayırdığınız çam fıstıklarını üzerine serpiştin. Başka bir servis önerisi de kasenin içerinise irmik doldurup ortasını bıraz açın dondurma yerleştirin tekrar üzerini irmik ile kapatın düz bir tabağın üstüne ters çevirin.üzerine biraz ayirdiginiz fıstıklardan yadan antepfistigi serpiştirip servis yapın . 

NOT: Ben içine maraş dondurmasini sade ve fıstıklı karışık koydum ;) 

AFİYET OLSUN

4 Haziran 2015 Perşembe

KOLAY ÇİLEKLi PASTA



Yapması kolay olsun vakit almasın el yormasın.Çokta bulaşık çıkarmasın :) Tadı muhteşem olsun yiyenler bayılsın parmaklarını yesin !! 

İşte bu tarif hemen hemen aranılan özelliklerin hepsini barındırıyor ...

MALZEMELER


- Çikolatali pasta keki
- Çilek

Pastacı Kreması 

300ml süt
90gr yumurta sarısı
50gr şeker
20gr un
20gr nişasta
 1 vanilya cubugu (ikiye ayrılmış)

YAPILIŞI

Süt, vanilya cubuğu ve srkerin yarısi kaynatılır, ayri bi kapta yumurta sarıları ve şekerin diger yarisi rengi açılıncaya dek çırpılır, un ve nisaşta eklenir, kaynayan sutun ücte biri bu karışıma eklenir temperleyerek kaynayan sütün icine katılir, karıştirilir. Pisen krema bir kaba alinir ve ustune degecek şekilde strechlenerek sogumaya birakilir, soguduktan sonra cirpma kabinda iyice cirpilarak yumusatilir ve icine istenilen alkollu bir ickiden katilarak lezzetlendirilir.. ;)

**** Pasta kekini kahve ile ıslatın,ilk katina kremayi sıkın sonra cilekleri bütün olarak dizin.üst katınada ayni şekilde krema sürün çilekleri dizin.
 

İşte bitti, basit ve misafiriniz geldiginde hemen yapabiliceginiz lezzetli pasta tarifi 

AFİYET OLSUN


23 Mayıs 2015 Cumartesi

Ev Yapımı Gnocchı




Deniz kabuğuna benzeyen görüntüsü ve Güzel bir sosla tadına doyamıycağınız bir lezzet ...


MALZEMELER

3 adet patates
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Muskat
Karabiber 
Tuz


YAPILIŞI

 Patatesleri kaynamış suda pişirin.Soğuduğunda soyun.tüm patatesleri ezin.İçerisinde yumurta sarısı,muskat,tuz be karabiber ekleyip ezmeye devam edin.Yavaş yavaş karışımı un ile karıştırın.Güzel bir hamur olana kadar yoğurun.Masanın üzerine un serpiştin.Hamura uzun rulo şekli verin.bir parmak kalınlığında bıçakla kesin.Gnocchi görünüşü vermek için çatalın ters tarafında yuvarlayın.
Gnocchiyi tuzlu kaynamış suda pişirin.
  Üzerine sos olarak mantar ve fesleğenli makarna sosları çok yakışır.

AFİYET OLSUN

12 Nisan 2015 Pazar

Hayvore Karadeniz Mutfağı


Kendinizi karadenizde hissetmek istermisiniz :) 


Tam anlamıyla bir esnaf lokantası görünümünde içerisi mudavimleri ile günün her saati dolu trabzon pidesi,hamsili pilav,kuru fasulye,mısır ekmeği,pazı sarması,turşu kavurması,laz böreği gibi birbirinden nefis yemekler ile kaliteyi tutturmayı başaran fiyatlar ne ucuz ne de pahalı olan rahat mekan.



En sevdiğim pide peynirli trabzon pidesi üzerinde ki yumurta cig olarak gelir yumurtayı dagıtıp yaydıktan sonra pidenin sıcaklığı ile pişer.Tadı süper şuan yazarken bile canım istedi ;) 





Tabi ki mıhlamasız olmazsa olmaz yedikce yiyesiniz gelicek ...

Mekanla ilgili daha ayrıntılı bilgi www.hayvore.com

Adres:Kuloğlu mah. Turnacıbaşı cad. No:4 galatasaray 34430 Beyoğlu,Türkiye

Tel: 0212 245 75 01 

Bol gezmeli, lezzetli günler ...