25 Eylül 2015 Cuma

LEZETLi KOKTEYLER


Evde yapilabilicek basit koktey tarifleri..

MOJITO



Benim favorim.Yaz aylarinin en serinletici kokteylerinden biridir.Rom esmer seker lime dilimleri ve taze nane yapraklari birazda soda ile servis edilir.



Bu koktey bardakda hazırlanır. Malzemelerimizden esmer şekeri bardağa kaşıkla attıktan sonra nanemizle birlikte taze limon suyunu ekleyip ezme işlemine geçilir, Naneyi diğer malzemelerle ezdikten sonra bol buzla birlikte bacardi ekleyip üstüne soda dokulur. Son olarak uzerine limon nane ve kiraz kullanılir

Bu tarifi daha sade, sodalı veya sodasız bir şekildede yapabilirsiniz.


CILEKLI MOJITO




Rom, esmer seker, taze nane yapraklari, lime dilimleri, taze cilek parcalari ve soda ile servis edilir.



APEROL SPRITZ



Hazirlamasi da cok kolay yaz aksamlari yemek oncesi super gider.Icerisinde ; Aperol,sampanya veya beyaz sarap,soda, dilim portakal ve buz ile servis edilir.Bardaga once buz , 2 kapak aperol,3 kapak sampanya,1 kapakdan daha az soda son olarak portakal dilimi ekleyiyoruz servise hazir .





SANGRIA



Sek kirmizi sarap, votka, karisik meyve suyu, limon, portakal, elma parcalari ve kup buz ile hazirlaniyor. Onceki yazilarimda ispanya da ogrendigim ayrintili tarifi bulabilirsiniz.





CIN TONIK




Cin kokteylerin ana ickisi olarak bilirinir.Cin sek, buzlu limon dilimli veya tonikle birlikte icilir.



Bardaga bir olcu cine 2-3 olcu tonik eklenir.Buz ve limon dilimi ile servis edilir.Eger icerisini 2 adet kakulede atarsaniz sahane olur.



Yemek sonrasi icin en super kokteydir.



BAİLEYS ICED COFFEE



Baileys, nescafe, şeker ve sütü uzun ve geniş bir bardakta süt mikseri ile iyice köpürene kadar karıştırın. Köpük bardağın üzerine gelince parçalanmış buzları ekleyin 1 dakika beklettikten sonra isteğe göre tarçın da ekleyerek servis yapılir.



MARGARITA



%50 Tekila,%25 lime limonun suyu, %25 portakal likoru,shakerda karistirdiktan sonra margarita bardağımızın ağız kısmının kenarına önce kesilmiş misket limonu sürüyoruz. Sonrasında bardağı tuz dolu bir tabağın içine bastırıyoruz. Son olarak da bardağı buzla doldurup (buzlar ufak olacak) margaritayı bardağa bosaltiyoruz.Sonrada sicak havalarda bayila bayila iciyoruz.