5 Haziran 2015 Cuma

İRMİK HELVASI



İşte en sevdigim tatlılardan biri daha geliyor.İkiye böldügünde içinden akan o maraş dondurması yok mu ... ;) 


Güzel bir balık sofrasının finalini taçlandırır.Gelenekseldir.Anlamlıdır ...

MALZEMELER


125 gr Tereyağı
250 gr irmik
50 gr çam fıstığı
1+1/4 su bardağı su
1+1/4 su bardağı süt 
250 gram şeker
(Süt ve şekeri, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın)
Maraş dondurması

YAPILIŞI 

Tereyağını eritin.Başka bir tencerede sekerli sütün içine ve kaynar suyu ekleyip sıcak olarak bekletin.Ayrı bir tavada çam fıstıklarını kavurun.Eriyegen yağa irmigi ekleyip sürekli karıştırarak altın rengı oluncaya kadar kavurun.(yaklasık 20 dk ).Şekerli süt ve su karışımını yavaş yavaş irmiğe ekleyin.kapağı kapatıp 15 dk boyunca pişirmeye bırakın.Ara sıra kağını açıp  karıştırın.İrmiği ocaktan alıp çam fıstıklarının bir kısmını ayırıp geri kalan kısmını ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerine kağıt havlu serip kapağını kapayın 15 dk dakika boyunca demlenmeye bırakın.

Servis için ; Kaselere doldurup ortasına da bir top kaymaklı Maraş dondurması yerleştirin Ayırdığınız çam fıstıklarını üzerine serpiştin. Başka bir servis önerisi de kasenin içerinise irmik doldurup ortasını bıraz açın dondurma yerleştirin tekrar üzerini irmik ile kapatın düz bir tabağın üstüne ters çevirin.üzerine biraz ayirdiginiz fıstıklardan yadan antepfistigi serpiştirip servis yapın . 

NOT: Ben içine maraş dondurmasini sade ve fıstıklı karışık koydum ;) 

AFİYET OLSUN