15 Mayıs 2014 Perşembe

HUMUS








Meze yapmasından ve yemesinden de çok keyif alıyorum.Size bu sefer orta doğu mutfağının en gözde mezelerinden biri olan humus tarifini vericem...

MALZEMELER

1 bardak nohut
1 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Nohutunuzu bir gece önceden ıslatın ve yumuşayana kadar pişirin.Suyunu süzdüğünüz nohutun içine dövülmüş sarımsakları,bir adet limonun suyunu ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyin blendırdan geçirin.

Üzerini zeyinyağı ve kırmızı biber pul biberle süsleyebilirsiniz.Başka bir alternatifte yarım kırmızı kuru soğanı ince ince kesip üzerine dereotu ekleyin ve son olarak zeyinyağı gezdirerekte sevis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kahvaltılık Pamuk Sandviçler


Poğçaları ilk yaptığınız gün sıcak sıcak yiyebilirisiniz ama ertesi gün daha taze poğçalarınız lezzetli sandviçleriniz olsun istiyorsanız bu pamuk sandviçler tam size göre ...



Pamuk sandviçler için puf poğça tarifime bakabilirsiniz...



Ve işte başlıyoruz;

Kaşarları ve salamları doğradıktan sonra poğçaları ikiye bölün içerisine kaşarları ve salamları yerleştiri.(kapaklı bir teflon tava kullanın.)Tavayı ısıttıktan sonra içine koyun.



Kapağını kapatın 2-3 dk sonra  ve ocağın altını kapatın.5 dk bekletikten sonra pamuk gibi sandviçler hazır.

AFİYET OLSUN



Gül Böreği



               Kıymalı Gül Böreği

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta

İç harçı için:
250 gr orta yağlı kıyma
Bir adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber 
Pul biber

YAPILIŞI

İlk önce iç harcını hazırlayalım. Kıymayın ve yağı tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Doğranmış soğanları koyup kavurmaya devam edin son olarak baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Bir kasenin içinde sıvıyağı yoğurt ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Yufkayı tezgahın üzerine serin 4 üçgen parçasına bölelim. Hazırladığımız yoğurtlu sosu fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürelim. Bir üçgen parçasına kıymalı harcı koyup rulo gibi sarıp gül şeklini verin ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.



Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün ve son olarak çörek otu serpiştirin.180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN



10 Mayıs 2014 Cumartesi

Chai Tea Latte




Starbucks'da kahveden sonra en severek içtiğim içecek chai tea latte dir. Evde de bu müthiş içeceği içmek istediğim.Starbucks daki bana göre biraz tatlı olduğu için evde kendi ağız zevkime göre bir içecek hazırladım. Önce starbucksın hazır olarak sattığını denedim. Onun aroması çok yoğun değildi. Lüksemburg da çay satan bir yerden aldığım lezzetli oldu fakat herzaman oraya gitmem mümkün değil. Türkiye'deki en beğendiğim Doğuş çayın chai si. 


Hazırlanışı

  • 2 adet chai yi suda demliyoruz.
  • Sütü kaynatıyoruz.
  • Her bardak için 1/3 oranında süt koyuyoruz. Üstünü demlediğimiz chai'yi ekliyoruz.
  • İstenilen miktarda bal ilave ediyoruz.

Böylece müthiş bir içecek hazırlamış oluyoruz. Evde chai tea latte içmek isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli.

AFİYET OLSUN

Laz Böreği









Karadeniz turu sırasında yediğimiz müthiş bir tatlıydı. Yunanistan'da da benzerini yemiştim fakat kreması biraz daha kalındı. Bugün ben de denedim. Deneyin sizde çok beğeniceksiniz.


MALZEMELER

18 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı

Muhallebisi için;

2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için;

1,5 su bardağı toz şeker
1 bardak su 
2-3 adet karanfil
2-3 damla limon

YAPILIŞI

İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır.2 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine yarım su bardağı toz şeker alınır kaynamaya bırakılır.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı toz şekere 1 su bardağı su ile karanfil ve limon suyu damlatılarak kaynama bırakılır.




8 adet yufka her katı tepsiye yağlanarak dizilir.Muhallebi için kapta yarım su bardağı süt ile 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un iyice karıştırılır. 4 adet yumurtanın sarısı eklenip karıştırılır.
Hazırlanan karışım kaynayan sütden biraz ilave edilip karışrırılır ve yavaş yavaş kaynayan süte eklenir.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.Son olarak bir kaşık tereyağı ve yarım paket vanilya eklenir.2-3 dk daha karıştırılarak pişirilir.

Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür.Kalan yufkalar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.Üzerine kalan yağ dökülür ve iri karaler halinde kesilir.



180 derece ısıtılan fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişince üzerine soğuyan şerbet dökülür.









AFİYET OLSUN

9 Mayıs 2014 Cuma

Haşhaşlı Kek





Çay saatinin vazgeçilmezi kekler. Her türlüsünü çok seviyorum.Fakat haşhaşlı kek benim vazgeçilmezim. Çünlü çok lezzetli, hafif ve limonda haşhaşa çok yakışıyor.

MALZEMELER

3 su bardak un
4 adet yumurta 
1 su bardak ılık süt
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardağı biraz az şeker 
Yarım küçük limon suyu
1 limonun kabuğu
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 hamur kabartma tuzu

YAPILIŞI


  • Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çarpıyoruz.
  • 1 su bardağı yağ ve ılık sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekliyoruz. Limonun kabuğunu rendeleyin beyaz kısmına çok gelmemesine dikkat ediyoruz.
  • Haşhaş, vanilya ve hamur kabartma tozunu ekleyip çarpıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbına ekleyip, önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

İşte Süper Bir Pizzacı !!! Al Trancio istanbul




Taksim'de İtalyan pizzası yemek istiyorsanız bu küçük italyan restoranına uğramalısınız. Çalışanlar italyan, restoran italyan tarzı küçük sevimli bir yer. Müşterileri genelde Türkiye'de yaşayan İtalyanlar. Kendinizi İtalya'da hissedeceğiniz bir yer.





İtalya'da yediğim pizzalar kadar lezzetli pizzalar yapıyorlar. Hatta İtalya'ya gittiğimizde turistik bölgelerde satılan pizzalar hiç beğenmemiştik. Burada yapılanlar onlardan çok daha güzel.Sizde gittiğinizde hamurunun Türkiye'de yapılan pizzalardan farklı olduğunu göreceksiniz. 

Menülerde gördüğünüz gibi fiyatlarıda istanbuldaki birçok pizza satan yere göre çok ucuz kalmakta. Şarap ve bira bulunmakta. Fakat bira olarak çok sevmesem de italyan bira ( peroni) markalarını görmek isterdim. Gidip yorumlarınız paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok beğeneceğinizden eminim.