4 Aralık 2015 Cuma

Dilber Dudağı

 



 

Yapımı ve ikramı kolay tatlı ...

 
 
MALZEMELER
 
Hamuru için ;

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Alabildigine un

Şerbeti içi ;
 
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
1 adet tarçın çubuğu

İçi için ;
 
İri kıyılmış ceviz
1 adet yumurtanın beyazı

Üzeri için ;

200 gr tereyağı
 
 

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın. Kaynadıktan 20dk sonra limon suyu ve tarçın çubuğunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ardından dilber dudağı hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Hamur malzemelerini geniş bir yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edince üzerine bir örtü örtüp 30dk dinlendiriyoruz.
 
 
Yarım saat sonra hamuru 20 parçaya bölüyoruz. Her bir hamur parçasına nişasta dökerek pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.10 bezeyi açıp üst üste dizdikten sonra tekrar oklava ile açıyoruz. Ardından su bardağının ağızı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Hazır olan yuvarlak parçalarının içerisine (bir kasenin içinde ceviz ve yumurta beyazını karıştırın) ceviz koyup yarım ay gibi kapatıyoruz. Kapatırken sıkı kapatmayın ki piştiğinde katlar açılıp dudak şeklini alsın.

Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz. Hazır olan dilber dudağı tatlısını fırın tepsisine diziyoruz ve her bir dilber dudağının üstüne 1 er yemek kaşığı eritilmiş tereyağı döküyoruz.




5dk ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İyice kızarıp piştikten sonra fırında çıkarıp üzerine hemen soğumuş şerbetimizi gezdiriyoruz.

Tatlı şerbetini iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN