26 Eylül 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye





Hazırlaması ve yemesi çok kolay,unutması çok zor bir yemek! 

MALZEMELER 


  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım  kilo (500gr) taze fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Tuz 
  • Şeker


YAPILIŞI

Fasulyeleri temizleyip doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye koyun .Küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencerenin içerisine ekleyin.1 su bardağı su ekledikten sonra kapağını kaparak pişirin.Piştikten sonra ocaktan almadan bir çay kaşığı tuz ve bir tutam şeker ekleyin.Kalan zeytin yağını da üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.



AFİYET OLSUN