26 Eylül 2015 Cumartesi

Risotto




İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan Risotto olsa da yesek dediğinizi duyar gibi oluyorum. İşte muhteşem bir tarif ....


Risotto, pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan harika bir İtalyan pilavıdır. Tavuklu,  mantarlı, safranlı, sebzeli, peynirli, deniz ürünleri gibi pek çok değişik sosla pişirmek mümkündür. Risotto yaparken seçeceğimiz pirinç önemlidir. Carnaroli veya Arborio cinsi pirinçler Risotto yapımı için uygun olacaktır.

MALZEMELER

250 gr risotto pirinci (arborio)
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı beyaz şarap
1,5 litre sıcak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı permesan peyniri 
Kurutulmuş mantar (siz neli isterseniz onu koyabilirsiniz ) 
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağında 2-3 dk kavurun rengi değişmeden içerisine pirinçleri ekleyin.Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Beyaz şarabı ekleyin çekene kadar karıştın.2 kepçe tavuk suyu ekleyin. (Kurutulmuş mantarları sıcak tavuk suyunun içerisine ekleyin.) Çekene kadar karıştırın.Risotto Tavuk suyunu çektikçe birer kepçe ekleyin. Sürekli karıştırmaya devam edin.1,5 lt tavuk suyunu bitene kadar bu şekilde devam edin. Risottonuz çok pişmiş olmayacak hafif dişe gelir kıvamda olması gerek. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak parmesan ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi arzunuza ve damak tadınıza göre ayarlayın. Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN



                                                                                                            BUON APPETİTO