30 Eylül 2014 Salı

Patatesli Ahtapot



MALZEMELER

- 500 gr donmuş doğranmıs ahtapot
- 3-4 adet ufak patates
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- bir diş sarımsak

YAPILIŞI

Patatesleri haslayın halka halka doğrayın bir tabağa dizip üzerine tuz serpin.İstersenizde patatesi haşlanmış sevmiyosanız halka halka kesip direk kızartabilirsinizde.Ben haşlanmış kullanmadım direk kızartmatı tercih ettim ama genel olarak haşlanmış kullanılır.

Ahtapotları tavada suyunu verip cekene kadar pişirin.Piştikten sonra üzerine sarımsakları doğrayın ve bol zeytinyagı gezdirin tavanın sıcaklığıyla biraz çeksin.Son olarak tabaga dizilmiş patateslerin üzerine ahtapotları koyduktan sonra toz biberi üzerine serpiştirin.




AFİYET OLSUN