29 Eylül 2014 Pazartesi

FRAPPE





Üstü köpük kaplı soğuk kahve popüler bir yaz içeçeğidir.Aslında Frappe soğuk bir kahve türü sanılsada sıcak olarakta tüketilir.Frappe İlk olarak selanikte yapılmıştır.Yunanistanda hava biraz soğuksa eğer frappe istediğinizde size sıcak mı soğuk mu die sorarlar.Eğer yolunuz bir gün selanikten geçerse ne kadar yaygın olarak tüketildiğini sizde farkediceksinizdir.Tüm cafelerde herkez frappe içer eminim sizinde dikkanizi çekicektir.

Benim selanikte en keyif aldığım anlardan biri de deniz kenarında Frappe içmektir.Tüm yorgunluğum bir anda uçup gider... 


MALZEMELER




- Büyük bir su bardağı 
- 2 tatlı kaşığı nescafe 
- Şeker ölçü size kalmış
- 80 ml soğuk su
- 80 ml soğuk süt (krema kıvamında sütle - daha güzel oluyor)
- 2-3 adet buz


YAPILIŞI 

Bardağın içerisinde su,nescafe ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.



Üzerine süt ve buzları ekleyin.İşte bu kadar basit pipetinizide koyduktan sonra servise hazırdır.


İsterseniz bu tarifi sıcak süt ve su kullanarakta hazırlayabilirsiz.Daha farklı tatlar ve sunumlar hazırlamak için krema ve dondurmada kullanbilirsiniz.




AFiYET OLSUN