10 Mayıs 2014 Cumartesi

Chai Tea Latte




Starbucks'da kahveden sonra en severek içtiğim içecek chai tea latte dir. Evde de bu müthiş içeceği içmek istediğim.Starbucks daki bana göre biraz tatlı olduğu için evde kendi ağız zevkime göre bir içecek hazırladım. Önce starbucksın hazır olarak sattığını denedim. Onun aroması çok yoğun değildi. Lüksemburg da çay satan bir yerden aldığım lezzetli oldu fakat herzaman oraya gitmem mümkün değil. Türkiye'deki en beğendiğim Doğuş çayın chai si. 


Hazırlanışı

  • 2 adet chai yi suda demliyoruz.
  • Sütü kaynatıyoruz.
  • Her bardak için 1/3 oranında süt koyuyoruz. Üstünü demlediğimiz chai'yi ekliyoruz.
  • İstenilen miktarda bal ilave ediyoruz.

Böylece müthiş bir içecek hazırlamış oluyoruz. Evde chai tea latte içmek isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli.

AFİYET OLSUN

Laz Böreği









Karadeniz turu sırasında yediğimiz müthiş bir tatlıydı. Yunanistan'da da benzerini yemiştim fakat kreması biraz daha kalındı. Bugün ben de denedim. Deneyin sizde çok beğeniceksiniz.


MALZEMELER

18 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı

Muhallebisi için;

2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için;

1,5 su bardağı toz şeker
1 bardak su 
2-3 adet karanfil
2-3 damla limon

YAPILIŞI

İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır.2 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine yarım su bardağı toz şeker alınır kaynamaya bırakılır.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı toz şekere 1 su bardağı su ile karanfil ve limon suyu damlatılarak kaynama bırakılır.




8 adet yufka her katı tepsiye yağlanarak dizilir.Muhallebi için kapta yarım su bardağı süt ile 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un iyice karıştırılır. 4 adet yumurtanın sarısı eklenip karıştırılır.
Hazırlanan karışım kaynayan sütden biraz ilave edilip karışrırılır ve yavaş yavaş kaynayan süte eklenir.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.Son olarak bir kaşık tereyağı ve yarım paket vanilya eklenir.2-3 dk daha karıştırılarak pişirilir.

Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür.Kalan yufkalar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.Üzerine kalan yağ dökülür ve iri karaler halinde kesilir.



180 derece ısıtılan fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişince üzerine soğuyan şerbet dökülür.









AFİYET OLSUN

9 Mayıs 2014 Cuma

Haşhaşlı Kek





Çay saatinin vazgeçilmezi kekler. Her türlüsünü çok seviyorum.Fakat haşhaşlı kek benim vazgeçilmezim. Çünlü çok lezzetli, hafif ve limonda haşhaşa çok yakışıyor.

MALZEMELER

3 su bardak un
4 adet yumurta 
1 su bardak ılık süt
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardağı biraz az şeker 
Yarım küçük limon suyu
1 limonun kabuğu
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 hamur kabartma tuzu

YAPILIŞI


  • Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çarpıyoruz.
  • 1 su bardağı yağ ve ılık sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekliyoruz. Limonun kabuğunu rendeleyin beyaz kısmına çok gelmemesine dikkat ediyoruz.
  • Haşhaş, vanilya ve hamur kabartma tozunu ekleyip çarpıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbına ekleyip, önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

İşte Süper Bir Pizzacı !!! Al Trancio istanbul




Taksim'de İtalyan pizzası yemek istiyorsanız bu küçük italyan restoranına uğramalısınız. Çalışanlar italyan, restoran italyan tarzı küçük sevimli bir yer. Müşterileri genelde Türkiye'de yaşayan İtalyanlar. Kendinizi İtalya'da hissedeceğiniz bir yer.





İtalya'da yediğim pizzalar kadar lezzetli pizzalar yapıyorlar. Hatta İtalya'ya gittiğimizde turistik bölgelerde satılan pizzalar hiç beğenmemiştik. Burada yapılanlar onlardan çok daha güzel.Sizde gittiğinizde hamurunun Türkiye'de yapılan pizzalardan farklı olduğunu göreceksiniz. 

Menülerde gördüğünüz gibi fiyatlarıda istanbuldaki birçok pizza satan yere göre çok ucuz kalmakta. Şarap ve bira bulunmakta. Fakat bira olarak çok sevmesem de italyan bira ( peroni) markalarını görmek isterdim. Gidip yorumlarınız paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok beğeneceğinizden eminim. 


5 Mayıs 2014 Pazartesi

Hindili Bohça







Sizlere bu aralar çok popüler olan baklava yufkası ile yapılabilecek bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tamamen benim yorumum :) Hindiyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir yemek oldu.

MALZEMELER

6 adet baklava yufkası
1 adet garnitür
1 adet orta boy soğan
Yarım kilo doğranmış hindi but
Zeytinyağı

YAPILIŞI 

  • Hindileri mutlaka en az 6 saat önceden marine etmek gerekiyor. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı Soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve istediğiniz baharatlar ile. Ben baharat olarak kişniş, kimyon, karabiber koyuyorum.


Hindileri tavaya alın. 5 dk kadar kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.Hindiler piştikten sonra garnitürü ekleyin.Bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.



Yufkayı zeytinyağı ile yağlayıp ikiye katlayın.Kapları yağladıktan sonra içlerine yufkaları yerleştirin.Hazırladığımız hindili karışımı içine doldurup ağızlarını kapatın.Üzerlerine zeytinyağı sürün.180 derece ısırılmış fırında 20-25 dk kadar kızarana kadar pişirin.



AFİYET OLSUN

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası


Size hazırlanması çok basit ve lezzetli bir meze tarifi vermek istiyorum. Ben evde olmadığı için süzme yoğurt kullanmadım fakat siz mutlaka süzme yoğurt ile yapın.


MALZEMELER

3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
Bir kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri küp küp doğrayın.Bir kase yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyin biraz tuz ekleyip karıştın.Kırmızı biberlerin üzerine yoğurdu dökün üzerine zeytinyağı gezdirin.Son olarak dereotlarını doğrayıp üzerine serpiştirin.




AFİYET OLSUN


4 Mayıs 2014 Pazar

Krema Dolgulu Baklava (Trigona Panoramatos)






Trigona Panoramatos - Panorama Üçgenler - yunanistana yolu düşmüş insanlara tanıtık gelebilecek bir tat.

Yunanistan da tadıp hayran olduğum bu tarifi İstanbulda bir de ben yapmak istedim. Tarif Yunanistandan gelme olunca sonuçta mükemmel oldu. Deneyinçok seveceksiniz zaten lezzet olarak diğer birçok Yunan yemeği gibi bizim topraklardan başka bir lezzete ( laz böreği) çok benziyor. 

Yunanistan da her yerde bu tatlıya rastlayabilirsiniz. Çıtır çıtır şerbete batırılmış baklava hamurundan üçgen külahlar ve içinde soğuk, vanilya aromalı, beyaz krema.Eğer krema istemezseniz yerine  dondurma...

Selanik’in bu nostaljik tatlısının adı Elenidis ya da Panorama üçgeni. Karadeniz kökenli mucit pastacı Yannis Elenidis’in icadı bu tatlı. Mandıracılık, sütlü tatlı ustalığı yapan Elenidis, 1956’da kenti kuşbakışı gören Panorama semtindeki pastanesinde yapmış bu tatlıyı ilk kez. Trigona Panoramatos adıyla ünlenmiş. Yannis daha sonra işini pastacılık eğitimi alan oğulları Vangelis ve Kostas’a bırakmış. 

Elenidis’in diğer şubesi sahilde, Beyaz Kule’nin yaklaşık 100 metre ilerisindeki Stratigou Kallari Caddesi’nde.


MALZEMELER

Baklava yufkası
200 gr tereyağı

Kreması için;

4,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
7 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya

Şurubu için;

2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım çubuk tarçın
3 adet karanfil
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle kremayı hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

  • Bunun için 4 su bardağı sütün içine 1 su bardağı şeker ekleyip kaynaması için bekliyoruz.
  • Geniş bir kapta kalan yarım su bardağı süt ile un ve mısır nişastasını iyice karıştırıp, 7 adet yumurta sarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 
  • Kaynayan sütten azar azar karışıma ekleyip, karışımı sütün içerisine yavaşça ilave edip iyice karıştırarak orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz .
  • Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dk daha karıştırıp ve ocağın altını kapatıyoruz.Soğuması için başka bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında bekletiyoruz.

200gr tereyağını eritin.1 adet Baklava yufkası yağyıp ikiye katlayın.


Üzerine tekrar tereyağı sürüp bıçak yardımı ile ikiye kesin.Daha küçük üçgenler elde etmek isterseniz üç parçaya bölebilrsiniz.



Tepsiye yağlı kağıt serip üçgen baklavaları dizin son kez üzerine de tereyağı sürün.



180 derece fırında 20 dk kadar kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için; tüm malzemeleri bir tencere içerisinde kaynatın.Soğuması için bekletin.



Soğuduktan sonra bir köşesinden bıçak yardımı ile kesin.Açılması gereken köşenin biraz daha kabarık olduğunu görüceksiniz.



Şerbet ılık olunca üçgen baklavaların şerbetin içene atın.Bir süzeç içerisinde bekletin şerbeti iyice aksın.

Son olarak soğumuş kremayı içerisen sıkma torbası yardımı ile iyice doldurun.

Üzerine isterseniz file badem serpenilirsiniz.




AFİYET OLSUN