17 Ağustos 2014 Pazar

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı






Uzun bir aradan sonra çok kolay ve bir o kadar lezzetli bir pilavla geri döndüm.


MALZEMELER

2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
1 adet yeşil biber 
1 adet havuç 
1 adet küçük domates 
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri


YAPILIŞI

Zeytinyağı ve tereyağını tavada eritip içerisine; havuçları rendeleyip biberleride ince ince doğradıktan sonra jülyen tavuklarla beraber kavuruyoruz.Tavuklar piştikten sonra İçerisine domatesi de rendeleyip baharatları ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Son olarak arpa şehriyeleri ekleyip 1-2 dk kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN