Kolay ve lezzetli bir tart tarifi, deneyin pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı)
- 4 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker ( siz elmaların tadına göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış tereyağını yoğurt, sıvı yağ ve şeker ile birlikte karıştırılır. Daha sonra karbonat ve un yavaş yavaş eleyerek eklenir.
- Hamurun kıvamı ele yapışmayacak neredeyse sert bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurun bir kısmını yaklaşık 3/4 ü kadarını dolaba koyup sertleşmesini bekliyoruz. Bu kısmı tartın üst kısmına rendeleyeceğiz. Eğer kıvamı sertleşmesi biraz daha un ilave edebilirsiniz.
- İç kısmı için elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya koyup tarçın ve şeker ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Hamuru açıp tepsiye koyuyoruz. Üstüne ceviz parçaları serpip üzerine elmalı harcı yapıyoruz. En üste buzdolabına koyduğumuz hamuru rendeliyoruz.
- Fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz