Karadeniz turu sırasında yediğimiz müthiş bir tatlıydı. Yunanistan'da da benzerini yemiştim fakat kreması biraz daha kalındı. Bugün ben de denedim. Deneyin sizde çok beğeniceksiniz.
18 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1 bardak su
2-3 adet karanfil
2-3 damla limon
YAPILIŞI
İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır.2 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine yarım su bardağı toz şeker alınır kaynamaya bırakılır.
Diğer tarafta 1,5 su bardağı toz şekere 1 su bardağı su ile karanfil ve limon suyu damlatılarak kaynama bırakılır.
8 adet yufka her katı tepsiye yağlanarak dizilir.Muhallebi için kapta yarım su bardağı süt ile 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un iyice karıştırılır. 4 adet yumurtanın sarısı eklenip karıştırılır.
Hazırlanan karışım kaynayan sütden biraz ilave edilip karışrırılır ve yavaş yavaş kaynayan süte eklenir.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.Son olarak bir kaşık tereyağı ve yarım paket vanilya eklenir.2-3 dk daha karıştırılarak pişirilir.
Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür.Kalan yufkalar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.Üzerine kalan yağ dökülür ve iri karaler halinde kesilir.
180 derece ısıtılan fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişince üzerine soğuyan şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN