Yarım çay bardağı pirinç
2 litre su
1 adet et bulyon
1,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kaşık tereyağı
Köftesi için;
200 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
Karabiber
1-2 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;
2 tatlı kaşığı Nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Köfte malzemelerini yaparak minik minik toplar yapın.Elinizi ıslatarak veya yağlayarak köftelere daha rahat şekil verebilirsiniz.
Terencerenin içerisinde suyu kaynatın.Su kaynama başlayınca et bulyon ve pirinçleri atın.Pirinçler yumuşamaya başladığında köftleri içerisine atın.Kaynayana kadar karıştırın.
Yoğurt,un ve yumurtayı karıştırın.Çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyin.Çorba kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.5 dk kaynadıktan sonra üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın içerisine 2 çay kaşığı nane ekleyin üzerinde gezdirin.
AFİYET OLSUN