Sizlere bu aralar çok popüler olan baklava yufkası ile yapılabilecek bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tamamen benim yorumum :) Hindiyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir yemek oldu.
MALZEMELER
6 adet baklava yufkası
1 adet garnitür
1 adet orta boy soğan
Yarım kilo doğranmış hindi but
Zeytinyağı
YAPILIŞI
- Hindileri mutlaka en az 6 saat önceden marine etmek gerekiyor. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı Soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve istediğiniz baharatlar ile. Ben baharat olarak kişniş, kimyon, karabiber koyuyorum.
Hindileri tavaya alın. 5 dk kadar kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.Hindiler piştikten sonra garnitürü ekleyin.Bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.