Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- 80 gr pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 50 gr damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
- Yumurta sayıları ve pudra şekerini çarptıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çarpmaya devam ediyoruz.
- Hamurun ele yapışmayacak kıvamda olması gerek.Bunun için önce 2 su bardağı unu ekliyoruz.
- Kabartma tozu ve tarçını ekledikten sonra hamur kıvamına bakıyoruz. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ediyoruz.
- Hamuru silindir haline getirip buzdolabında yarım saat beklemiyoruz.
- Daha sonra hamurdan 1 parmak genişliğinde parçalar kesip, 180 derecede 10 dk pişiriyoruz.