Çay saatinin vazgeçilmezi kekler. Her türlüsünü çok seviyorum.Fakat haşhaşlı kek benim vazgeçilmezim. Çünlü çok lezzetli, hafif ve limonda haşhaşa çok yakışıyor.
MALZEMELER
3 su bardak un
4 adet yumurta
1 su bardak ılık süt
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardağı biraz az şeker
Yarım küçük limon suyu
1 limonun kabuğu
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 hamur kabartma tuzu
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çarpıyoruz.
- 1 su bardağı yağ ve ılık sütü ekleyip karıştırıyoruz.
- Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekliyoruz. Limonun kabuğunu rendeleyin beyaz kısmına çok gelmemesine dikkat ediyoruz.
- Haşhaş, vanilya ve hamur kabartma tozunu ekleyip çarpıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına ekleyip, önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN