1 adet hazır yufka
2 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Köfte için;
350 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Köfteyi hazırlamak için; soğanı rendeledikten sonra kıyma,tuz,karabiber,kimyon iyice yoğurup zeytinyağı yardımı ile top top köfteler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Hazır yufkayı rulo haline getirip ince şeritler şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
180-200 derece ısıttığımız fırında köfteleri ve yufkaları 20-25 dk kadar köftenin pişme kokuları gelene kadar pişiriyoruz.
Yufka dilimlerini fırından çıkarır çıkarmaz et suyunu üzerine gezdirin.
Daha sonra ister tabaklara koyduktan sonra ya da tüm yufkalara birde sarımsaklı yoğurdu gezdirip kızaran köfteleri üzerine dizin.
Sos için yağı erittikten sonra salçayla kavurup biraz su ekleyip göz göz olana kadar pişirin.Sos olarak en üste gezdirin.
AFİYET OLSUN