22 Mart 2014 Cumartesi

Kıymalı Makarna






MALZEMELER

250 gr kiyma
1 adet kurusoğan 
Yarim paket makarna
2 adet yeşil biber (ben acı tercih ettim)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatli kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı et suyu hazırda yoksa 1 adet et bulyon kullanabilirsiniz 
3 yemek kaşığı parmesan 
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Makarnaları haşladıktan sonra suyundan 1 bardak kadar ayırın.içerisine et bulyonu ekleyip çözülene kadar karıştırın.
 
Bir tencere biraz zeytinyağı ile küp küp doğradığımız soğanları kıyma ile iyice kavurun içerisine doğradığımız biberleride ekledikten sonra tüm baharatları ve salçayı ilave edip 5 dk kadar karıştırıyoruz.Ayırdığımız bulyonlu makarna suyunuda ekledikten sonra  biraz suyunu çekene kadar karıştırıp makarnaları ekledikten sonra 2 yemek kaşığı parmesanı ekleyip ocaktan alıyoruz.Servis etmeden önce üzerine tekrardan parmesan ilave etmeyi unutmuyoruz .. 

AFİYET OLSUN