MALZEMELER
Yarım paket milföy
2 su bardağı doğranmış ıspanak
1 çay bardağı ufalanmış Beyaz peynir
1 adet ufak boy kuru soğan
Karabiber
1 adet Yumurta
- Soğanları
küp küp doğrayıp yağda kavurduktan sonra ıspanak, beyaz peynir, karabiber
ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Oda
sıcaklığına gelen milföyleri hafifçe unlanmış tezgaha yan yana dikdörtgen
olacak biçimde yerleştiriyoruz.(Milföy hamurlarından iki yaprak kenara
yerleştiriyoruz. Bunları daha sonra üstünü kapatmak için kullanacağız.)
Kenarları birbirine bastırıp yapıştırdıktan sonra tepsinin büyüklüğüne
göre merdaneyle açıyoruz. İsterseniz merdane yerine elinizle de şekil
verebilirsiniz.
- Ben güveç kabı kullandım fakat isterseniz tepsi ya da borcam da kullanabilirsiniz.
- Milföyü tepsiye yaydıktan sonra tabanını çatal yardımıyla
aralıklı olarak delin. Hazırladığımız içi milföylerin üzerine yayıp
hamurları içe doğru kıvırın.
- Üzeri
için, ayırdığımız milföyleri yan yana birleştirip un yardımı ile biraz
açtıktan sonra şeritler şeklinde kesip ıspanakların üzerini kapatıyoruz.
- 1 yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN