Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ev yapımı simit!!
MALZEMELER
4 su bardağıun
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru veya yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Yarım bardak su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı pekmez
susam veya çekirdek
su
YAPILIŞI:
- Un, mahlep,tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını açıyoruz.
- Yaş mayayı zeytinyağı, süt oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve ılık süt ile karıştırıp, elimizle mayayı eritiyoruz.
- Un karışımının içine ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üzerine nemli bez ile sararak mayalanmaya bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız bezeleri ince ve uzun ip gibi olana kadar tezgah üzerinde ileri geri yuvarlıyoruz.
- Geniş ve derin bir kaba pekmezli suyu, bir kaba da susamı döküyoruz. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN