Cookshop'da daha önce tadanların bayıldığı fakat ilk defa ikram edilecek misafirlerin bebek maması gibi bir şey diyerek yemekten çekindiği bir tatlı tarif ediyorum bugün size :) Cookshoptaki haliyle sunmadım çünkü bu haliyle görünüşü ilk kez tadanlar için caydırıcı olabiliyor :)
Biz cookshopta çok severek yiyoruz bu güzel tarifi evde de yapmak istediğimde, çok değişik tarifler denedim fakat cokshopdakine bir türlü yaklaşamadım :( Bu denemelerim sonucunda en çok benzeyen aşağıda anlattığım pastacı kremasıyla hazırlanan tarif. Magnolia puding sevenler pişman olmayacak :) Yazın yaklaştığı bu günlerde diyet tariflere geçmek üzere olduğumuda üzülerek bildiriyorum :) Hepinize şimdiden afiyet olsun, iyi pazarlar...
Malzemeler
3 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya ( ya da yarım vanilya çubuğu)
Yarım paket krema
Yarım paket rondadan geçirilmiş burçak büskivi
Yapılışı
- Süt,
yumurta, nişasta, un ve şekeri süt ile iyice çırpıyoruz. Pütürler
kalmasını önlemek için ben karıştırdıktan sonra
süzgeçten de geçiriyorum. Vanilyayı ekliyoruz.
- Kısık
ateşte, karıştırarak göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan
aldıktan sonra terayağını ekleyip soğuyana kadar çırpıyoruz. (Bu aşamada
tencereden başka bir kapa alıp burda çırmak çok daha kolay soğumasını
sağlıyor.)
- Yarım
paket kremayı çırpıp, hazırladığımız kremaya ekleyip beraber son bir kez
çırpıyoruz:)
- Krema
+ büskivi +çilek (ya da muz) + krema + en üste yine büskivi çilek
şeklinde koyuyoruz