Çocukken en çok sevdiğim şeydi diyebilirim.Her pastanenin önünden geçerken mutlaka aldırırdım.Yapılışıda inanılmaz kolay tek dikkat edilmesi gerek pişirme aşamasi..
2 yumurtanın beyazı
2 çay bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
Bir tutam tuz
YAPILIŞI
Yumurtanın beyazlarını sarısından ayırıp ayrı bir kaba koyun.Dikkat edin sarısı kesinlikle karışmaması lazim.
Yumurtanın beyazı,toz şeker,limon suyu ( 2 damlayı geçmesin) ve bir tutam tuzu ekleyin.Mikserde yüksek devirde yaklaşık 10-15 dk kadar çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Karışımı sıkma torbası ile tepsiye ufak ufak sıkalım.
100 -105 derece ısıtılmış fırında bezeler kuruyana kadar (yaklaşık 40 dk kadar) pişirelim.Dikkat edelim ki bezelerimiz kızarmasın.
AFİYET OLSUN