- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- Yarım kaç kaşığı muskat
- 3 adet yumurta
- 2-3 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 paket labne
- 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
- 70 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Önce sıvı malzemeleri tek tek ekleyerek çırpın sonra kuru malzemeleri ekleyerek çırpın.
180 ısıtılmış fırında iyice pişene kadar kontrollü biçimde pişirin.
Kreması için oda sıcaklığında erimiş margarinin içerisine pudra şekeri, vanilya ve labne peynirini ekleyip iyice mikserde çırpın.( margarinle olduğu için krema biraz ağır oluyor)
Kek fırında çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Kek soğuyunca 3 parçaya ayırın her katına krema sürün son olarak üzerine de sürdükten sonra ceviz parçaları serpiştirin.
AFİYET OLSUN