MALZEMELER
- 500 gr makarna (1 paket)
- 500 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı parmesan rendesi
- Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar
- Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella
YAPILIŞI
Makarnayı istediğiniz kıvamda haşlayın.Soğanları küp küp doğrayın.Soğanlar pembeleşmeye başlamadan kıymayı ekleyin kıyma piştikten sonra salçayı ekleyin biraz kavurun. 1 çay bardağı kadar su ekleyip sosun çekmesini bekleyin.
Makarnayı istediğiniz kıvamda haşlayın.Soğanları küp küp doğrayın.Soğanlar pembeleşmeye başlamadan kıymayı ekleyin kıyma piştikten sonra salçayı ekleyin biraz kavurun. 1 çay bardağı kadar su ekleyip sosun çekmesini bekleyin.
Haşladığını makarnayı ekleyip karıştırın. Parmesanı ekleyip karıştırın.
Son olarak ocağın altını kapatın üzerine mozzarella ve cheddar ekleyip kapağını kapatın.15 dk sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN