Papatya ekmek
Cheddar peyniri
Bacon
1 adet kuru soğan
Turşu
Sos için ;
2 tatlı kaşığı Mayonez
1 çay kaşığı Hardal
Köftesi için ;
500 gr dana döş (sadece bir kere çekilmiş )
2 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı karabiber
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet soğan (rendelenmiş )
Galeta unu
Tuz
YAPILIŞI
Köfte malzemelerinin hepsini bir kapta iyice yoğurun.istediğiniz boyutlarda parçalara ayırıp yuvarlak köfteler oluşturun.Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Sos için :mayonez ve hardalı iyice karıştırın.
Baconları tavada kızartın.
Soğanları halka halka,Turşularında ince dilimler halinde doğrayın.Turşu ve soğanları tavada soğanlar kızarana kadar kavurun.
Köfteleri kızartıp üzerine cheddar koyun.Tavanın üzerini kapatın ki cheddarlar erisin.
Ve geldik hepsini bir araya getirip hamburgerimizi oluşturmaya ;)
Yuvarlak ekmelerimizi ikiye bölün içini biraz alın.Ekmeğinizin iç taraflarını biraz kızartırsanız daha iyi olur.
Ekmeğimizin arasına önce Üzeri cheddarlı köftemizi koyun üzerine bacon ince bir tabaka sos ve son olarak kavrulmuş soğan ve turşumuzuda koyduktan sonra yemek için hazır ...
AFİYET OLSUN