15 Mart 2014 Cumartesi

Bisküvili Pasta



Çok pratik yapması bir o kadar kolay ve lezzetli bir pasta ben biraz daha kolaya kaçıp hazır pudingle yaptım.Bakalım sizde beğenicekmisiniz.

MALZEMELER

2 paket petibör bisküvi
1 paket muzlu puding 
1 paket çikolatalı puding
3 adet muz 
2 yemek kaşığı İri Çekilmiş fındık 
Damla çikolata 

YAPILIŞI

Ben kelepçeli yuvarlak tepsi kullandım çıkarması kolay olsun istediğim için sizede onu tavsiye ederim.Pudingleri paketin arkasındaki tarife uyarak yapıyoruz.Biraz soğuması için bekletiyoruz. O sırada tepsimize ilk sıra bisküvileri dizerek başlıyoruz.


Bisküvileri dizdikten sonra üzereine önce çikolatalı pudingden döküp güzelce yayıyoruz içerine damla çıkolata ekleye bilirsiniz.Daha sonra bir sıra bisküvi daha dizip bu sefer muzlu pudig koyuyoruz.Bu sıraya uyarak pudig bitene kadar devam ediyoruz.Soğuması için dışarda bekletiyoruz.İyice soğuduktan sonra dolapta beklemeye alabiliriz.Servis yapmadan önce üzerine muz dilimleyip iri çekilmiş fındıklarımızı serpiştiriyoruz.


AFİYET OLSUN


12 Mart 2014 Çarşamba

Yunan Köy Salatası ( Horiatiki )









MALZEMELER

3 adet domates
2 adet salata
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Zeytin
Beyaz peynir 
Kapari
Zeytinyağı
Limon 
Tuz 
Kekik

YAPILIŞI

Salatalıkları yuvarlak bir şekilde,domatesleride iri iri doğrayın.Biberleri ve soğanları da doğradıktan sonra tüm malzemeleri karıştırın.İçerisine kapari ve zeytinleri de ekleyin.Küp küp doğranmış beyaz peyniride ekledikten sonra isteğe bağlı üzerine kekikte ekleyebilirsiniz.Son olarak üzerinden Zeytinyağı ve limon gezdirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN



11 Mart 2014 Salı

KISIR





 MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak, pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
kıvırcık,dereotu ve maydanoz
2-3 adet salatalık turşusu
Nar ekşisi

YAPILIŞI

İnce bulguru bir kaseye alıyoruz.Üzerine sıcak suyu döküyoruz.Üstünü kapatarak demlenmesi için bekliyoruz. Bu sırada soğan ve biberi yağda kavurup, salçayı ilave diyoruz. Ateşi kapattıktakn sonra baharatları ekleyip karıştırıyoruz.Bulgurlar şiştikten sonra kavurduğumuz salçalı karışımı ilave ediyoruz.Salçayı yedirene kadar karıştırıyoruz.Tüm yeşillikleri ve kornişon turşuyu ince ince doğradıktan sonra hepsini bulgurun içerisine ekliyoruz.Nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.   

AFİYET OLSUN

9 Mart 2014 Pazar

Kıymalı Yumurta



MALZEMELER

6 adet yumurta
1 yemek kaşık tereyağı
2 -3 adet yeşil biber
150 gr kıyma
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz


YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğradıktan sonra tereyağın da kıymayla kavuruyoruz.Kıymalar piştikten sonra biberleride doğrayıp içerisine ekliyoruz.2-3 dk daha pişirip yumurtaları kırıyoruz.İsterseniz yumurtanın sarılarını patlatıp dağıta bilirsiniz.Son olarak pul biber ve tuz ekliyoruz.

AFiYET OLSUN


Kaparili Patates Salatası



MALZEMELER

3 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı kapari
1 adet yeşil soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

YAPILIŞI

Patatesleri haşlıyoruz.Patatesler biraz soğuduktan sonra ılıkken salatayı yapıyoruz ki yeşilliklerin ve sosun tadı daha çok birbirine geçsin.Maydanoz,dereotu,ve soğanları ufak ufak doğruyoruz.Patatesleri bir çatal yardımıyla ezip tüm yeşillikleri ve kapariyi içerisine ekliyoruz.Tuz,limon ve zeytinyağını da ekledikten sonra karıştırıyoruz.


AFİYET OLSUN



4 Mart 2014 Salı

Patates Bravas





MALZEMELER
 
4 adet patates 
Ev yapimi domates salçası eğer hazır salça kullanıcaksanız bir tutam şeker ekleyin 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir iki dal maydanoz 

YAPILIŞI

Patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartın.Bir fırın kabına alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.Fırında kaşar peynir iyice eriyene kadar kızartın.
Üzerine ince ince doğradıgınız maydanozlarıda ekleyin servise hazır.

AFİYET OLSUN



MAHLEPLİ SİMİT



Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ev yapımı simit!!

MALZEMELER

4 su bardağıun
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru veya yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Yarım bardak su
tuz
 
ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı pekmez
susam veya çekirdek
su






YAPILIŞI:
  • Un, mahlep,tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını açıyoruz.
  • Yaş mayayı zeytinyağı, süt oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve ılık süt ile karıştırıp, elimizle mayayı eritiyoruz.
  • Un karışımının içine ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üzerine nemli bez ile sararak mayalanmaya bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz ve yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız bezeleri ince ve uzun ip gibi olana kadar tezgah üzerinde ileri geri yuvarlıyoruz.
  • Geniş ve derin bir kaba pekmezli suyu, bir kaba da susamı döküyoruz. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN