MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
Yarim su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardaği rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşıgi Tereyaği
1 yemek kaşigi un
1 su bardağı süt
Tuz
Muskat rendesi
YAPILIŞI
Kaynamiş suyun içerisine tuz ve sıvı yağ koyun. 9 dk kadar makarnayi haşlayip süzün.
Besamel sos için;Tereyağini eritin içerisine un ekleyip kavurun.Hizlica süt ekleyip karistirin topak topak olmasin.1 çay kaşigi tuz ve bir tutam muskat rendeleyin.Göz göz olunca ocaktan alin.
Parmesan ve kaşar peynirini kariristirin üzeri icin biraz ayirin.
Geniş ve derin bir kabın içinde makarna beşamel sos ve peyniri karıştirip kek kalibina yerlestirin.Üzerine ayirdiginiz peyniri de döktükten sonra 180-200 derecelik isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN