19 Aralık 2013 Perşembe

Arap lahmacunu



Çay saati ve kahvaltılar için kolayca yapabileceğiniz bir tarif ...

MALZEMELER

• 6 adet lavaş
• 300 gr kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 3 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1,5 yemek kaşığı tahin
• 1 çay kaşığı karabiber
• 250 gr  kaşar


YAPILIŞI

 * Kıymayı ağır ateş de yavaş yavaş pişiriyoruz.İçine küp küp doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyip iyice pişene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra içerisine tuz,karabiber,tahin ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırıyoruz.

*  Ayrı bir tavada lavaşı koyup önlü arkalı biraz ısıtıyoruz.Üzerine önce harcımızı daha sonrada rendelenmiş kaşarı ekliyoruz.

* Diğer lavaşı üzerine kapatıp biraz üzerine bastırıyoruz ki kaşar erisin lavaşla bir bütün olsun.

* Tavamızda bir kere ters yüz edip pişirdikten sonra alıyoruz.

* Üzerine biraz yağlı su sürüp biraz yumuşak olmasını sağlıyoruz.

AFİYET OLSUN...