MALZEMELER
1 paket erişte
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet sebze bulyon
Yarım kilo mantar
1 kase bezelye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıcak su
YAPILIŞI
Sarımsakları ve soğanları ince ince doğrayın.Zeytinyağını tavaya koyun.( ben büyük kapaklı bir tava kullandım) Önce sarımsakları sonra soğanları kavurun.Mantarları doğrayıp içerisine ekleyin.Mantarlar piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.Sebzeler piştikten sonra erişteyi ekleyin 2-3 dk kavurun.1 bardak sıcak suyun içerisinde sebze bulyonları ekleyin çözülsün.Çözüldükten sonra şehriyelerin içerisine ekleyin.Son olarak şehriyelerin üzerine çıkıcak kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN