300 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
Kurululmuş ekmek
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Püresi için;
2 adet patates
1 çay bardagı süt
1 yemek kaşıği tereyağı
Kaşar peyniri veya mozeralla
Tuz
Muskat
Sos için;
1 adet Sogan
1 diş Sarimsak
Yarım Kereviz
2-3 adet domates
Tane Karabiber
Toz ve pul biber
Defne yapragi
2-3 dal Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyagi
1 yemek kaşığı biber Salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın.kabuklarini soyup patatesler sıcakken içerisine tereyağı,süt ve çok az muskat rendeleyip püre haline getirin.
Kurutulmuş ekmekleri bilendirdan geçirin.Soğanları rendeleyin.Kıyma,yumurta ve baharatlarida ekledikten sonra iyice yoğurun.Harcı avuç içi büyüklüğünde top köfteler yapın ve ortalarini oyarak kase şekline getirin.Her çukura 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Sos için; tüm malzemeleri iri parçalar halinde doğrayin ve bir tencerenin icerisinde kaynayana kadar pişin.Kaynamaya başlayinca yarim su bardağı kadar su ekleyin.kaynamaya başlayınca ocaktan alıp süzün.işte süper lezzetli sosunuz hazir.
Köfteler piştikten sonra patates püresini köftelerin çukur gözlerine doldurun.Sosunuzu üzerine döküp son olarak patates pürelerinin üzerine birer parça kaşar peyniri koyun.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN