3 adet yufka
Harcı için;
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Sos için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Patates ve havucu haşlayıp rendeliyoruz. Soğanları kup kup doğrayıp yağda kıyma ile birlikte kavuruyoruz.Domates ve biber salçasını ekliyoruz.Son olarak patates, havuç, soğan ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Sos için tüm malzemeri derince bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz.
Yufkalara aşağıdaki gibi üst üste koyup her katına sos ve harcı iyice yayıyoruz.Daha sonra sıkı bir şekilde sarıp kesiyoruz.
Kestiğimiz bu parçaların üzerine bir yumurtanın sarısını sürüp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.