1 su bardağı ince bulgur
Tuz taze çekilmiş karabiber
1,5 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
YAPILIŞI
Bulguru çukur bir kabın içine koyun ve üzerini kaplayacak kadar su koyup 30 dk bekleyin.Daha sonra suyunu süzün iyice süzülmesi için elinizde sıkın ve bir kaba alın.Tuz ve karabiber ve un ekleyip karıştırın.Eğer karışım çok kuru olduysa biraz su ekleyebilirsiniz.Bulgur karışımdan parçalar alarak ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde köfteler hazırlayınız.
Bulgur toplarını kaynayan tuzlu suda 10-15 dk haşlayınız.Daha sonra süzün ve soğuması için bekletin.Geniş bir servis kasesinin içine yoğurdu koyun.Yoğurdun içine bulgur köftelerinini naneyi sarımsağı ekleyin.Tuz ve karabiber serptikten sonra karıştırın isterseniz buzdolabında biraz bekletip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN